Monday, 25 July 2016

Ubat Gigi Marine Essence

Meh nak sharing sikit ngan uolls!

Pernah sakit gigi x? Mesti pernah kan...berdenyut2 rasanya..
pastu rasa nk marah je kan...hihi

Saya ni nk pegi cabut gigi memang penakut...
lagi lagi gigi geraham..sanggup tahan sakit tu..
sebab tak nak pegi cabut huhu..tapi nanti kena pegi
 cabut gak satu hari nanti..

Cuma klu nak redakn kesakitan tu..saya dah jumpa
 jln penyelesaiaannya.. sejak menggunakn
ubat gigi garam buluh Marine Essence..
bila saya rasa gigi mcm berdenyut je..
cpt2 saya gosok gigi dengan Ubat gigi ni...
Memang berkesan...hilang sakit gigi..
Tak payah nak telan pain killer ke ubat cap kaki tiga ke...
mmg terbaik la!



Jgn percaya apa saya ckp ...cuba dulu baru tahu..nak cuba??
 
Pm / Whatsapp saya 013-6641555...

Thursday, 21 July 2016

Set PKP

Lagi nak sharing pengguna set PKP!!!
 
Perut dh kempisssss....
susut mcm belon takde angin..syoknya!!!!

Tak susah hati dh nak sarung baju apa pon..
Tak nampk dah spare tyre,spare tyre,spare tyre!!!hehe..

Alhamdulillah ikhtiar kesihatan dan keanggunan
diizin ALLAH...Mana taknya asyik lawass jer..
 
Biasanya kalau puasa pun takat turun berat je,
Tapi perut yg tebal tak nak jugak menipis,memang la
tak krikital sangat tapi saya tetap nak jugak asset tu!!!
Suami kata tak pela,comel ape!!ark??

Alasan dia ramai jek anak dara skang badan kurus
tapi perut mcm ank 3..huhu..

Saya kata,"mana bolehh"..

Harap dapat istiqamah guna garlic nih smpai ber'anak' 6,7 pon...

Kan dalam Al-Quran ALLAH dah bagitau 7 rahsia & khasiat
bawang putih nih..Memang patutla dikomersialkan pun...
 

 

Credit to Siti Mariyah Ismail

JOM SIHAT, ANGGUN, SLIM TANPA PERLU BERLAPAR DGN GARLIC ..

PM / Whatsapp saya 013-6641555 nak bagi harga kasih sayang je ni..



Wednesday, 20 July 2016

Menu Last Nite

Asal nya jalan jalan kat insta seseorang ni terpandang la
pulak dia post pica makanan yang memang sedap (pada tekak
aku la)....
 
Ikan merah goreng & sayur sawi goreng berkuah....
Aiikk macam lauk orang dalam berpantang aje....
Haaa ye la tu memang she is confinement now....
 
Dedulu masa me dalam confinement memang nak di kata kan
setiap hari itu lah lauk me...Cuma ikan je bertukar tukar...
Ayam ke udang ke or yang seangkatan dengan makanan
yang gatal gatal me tak sentuh langsung...
 
Nak di jadi kan cerita asbab sekodeng insta seseorang itu
maka terhasil la masakan yang ala ala orang dalam confinement
tu..Keinginan tu macam memanggil manggil je...
 
Dan ini lah yang terhasil...
 
Our dinner last nite...
 
 
Dari bulan puasa sampai ke hari raya asik ayam masak itu
ayam masak ini...Naik muak tekak ni...
 
 
 
Lama tau tak makan camni so sesekali dapat makan dia punya
sedap sehingga menjilat jari....
 
Nak resepi???
Hurmmm resepi campak campak je kot...Paling simple dimple
tutup mata pun boleh buat....(eceh ceh nampak benau menipu nya
kalau masak sambil tutup mata ntah apa jadik nya)...
 
Tapi memang senang amat buat nya...
 
Malam ni nak masak apa pulak ek...(-_-)..
 
 
 


Tuesday, 19 July 2016

Al-Fatihah Buat Abah

 
Assalamualaikum...
 
Salam 14 Syawal 1437 semua...
 
Tanggal 7 July 2016 bersamaan 2 Syawal 1437 abah pergi
meninggal kan kami buat selama-lama nya...
 
 
Ya ALLAH...Waktu tu hanya Dia je yang tahu betapa hati ini
kosong , sedih jangan cakap la....Sape yang tak sedih kan...
Orang gila pun tau sedih apatah lagi kita yang normal ni...
 

                                                 

Sedih tengok keadaan abah yang macam tak de
signal untuk pulih...Nampak sangat abah terlalu uzur
walaupun pada hakikat nya abah admit hanya kerana demam...
 
Sesungguh nya hanya Dia yang tahu...

 
Semoga abah tenang di sana...
 
##kamirinduabah
##13haritanpaabah
##Al-Fatihah buat abah Haji Hamid Bin Darmin

Thursday, 9 June 2016

MENGAPA PERLU BAYAR LEBIH?

Kenapa perlu bayar lebih untuk 12 kotak
Minn Kaffe @Mineral Coffee?
 
Sempena Ramadhan Al Mubarak ni,
saya nak berkongsi khasiat kebaikan kopi
hebat ni bersama penggemar kopi.
...
 
 
Bagi setiap pembelian 11 kotak Minn Kaffe @Mineral Coffee
 anda hanya perlu membayar RM 319.00 sahaja.
 Bermakna 1 kotak hanya RM29.00 sahaja.
 Harga biasa RM 33.00 sekotak.
 
Nak tambah hebat lagi....anda juga akan mendapat 1 kotak
 kopi terlajak laku ni secara percuma..ya PERCUMA..
Faham ke faham??
 
Semua ni sempena meraikan kedatangan Ramadhan
 supaya kekal cergas bertenaga bersama Min Kaffe...
 
Jom sihat dan cergas sepanjang Ramadhan!!!