Sunday, December 30, 2012

Ex-change Gift & Lucky Draw 2012

Assalamualaikum ..

Memang dah jadi rutin dekat ofis me setiap tahun a day before Xmas
we all akan ada acara tukar tukar present...Suka suka aje bukan niat
nak menyambut nyer pon...



Antara present we all...ada yang kecik ada yang besar..Nasib lar kan
sape yang dapat kecik..Tak mo jeles jeles yea...But tak semesti nyer 
yang kecik tu tak cantik & murah...Ye dak..???



Dan taraaaaa ini lar hasil cabutan aku hari tu...Glasses frame..
Berat frame nih sebab dia glass kan...Hujung dia very the very tajam U 
cannot letak atas Cik CT maunye Qawish tertarik TR & jatuh berderai...
Jatuh bederai tak apa yang buat apa nyer tu kalau kaca
dah berderai berkecai yang halus halus tu kita tak perasan tu yang
bahaya tuh...Kene pulak ada budak kecik dalam rumah....
Oh no no no jangan carik pasal beb...Lebih baik aku gantung kat dinding
je...Tapi kene tunggu hubby free lar kan sebab keje gantung 
gantung ni keje dia...Ye kan B ???

Dan pada belah malam nyer hari yang sama pulak 
we all ada buat makan makan aka dinner lar...
Dan ada lucky draw sekali...Tahun nih aku tak berapa
nak lucky lar sebab dapat starter aje...Last year pun dapat
starter jugak tapi RM nyer lumayan pak...
Kali nih starter RM nyer suam suam lumayan aje...
Tapi bersyukur lar boleh buat tambah tambah
mana yang tak cukup tuh kan....

Hoccay.

Wasslam..

Thank you for reading this entry!!


Friday, December 28, 2012

Hidup Perlukan Kesabaran...

Assalamualaikum...
 
Salam jumaat..Alhamdulillah dapat lagi kita bersua di pagi
jumaat ini , penghulu segala hari dan hari ini adalah hari jumaat
yang terakhir sebelum kita melangkah masuk ke tahun baru...
 
Hari ini keimanan aku sungguh tercabar....Di cabar oleh keadaan...
 
Pepagi Danish dah buat perangai...Nak pakai baju baru...
Baju yang baru papa belikan semalam..Bukan aku tak nak kasi tapi
baju tu nak pakai malam nanti as dia orang nak pegi tengok bola...
Kalau pakai pagi nih nak sampai ke malam tentu la dah kotor or
bau pun dah tak sedap sebab berpeluh...Terus menangis memberontak
yang memaksa aku untuk marah...Memang pantang aku kalau pepagi hari'
dah buat perangai...
 
Kedua nyer pulak...Dia punyer hal jugak nih...
Nak pegi gunting rambut mintak aku duit..Aku pun bagi lar rm10...
Rm5 untuk Daniel dan balance untuk dia...Dia cakap mana cukup..
Gunting rambut rm6 then aku baru nak keluar kan lagi rm1 dia dah
merajuk dan pulang kan balik duit tu dekat papa...Tak tau sabar punyer
 orang..Aku pun apalagi memang dah hot & spicy dengan kerenah
dia dari rumah lagi terus suruh papa jalan jek...Dah lar aku lambat nak
 pegi kerja dia pulak buat kerenah lagi....Penat tension & macam macam lagi lar..
 
Nasib baik sorang je yang buat kelaku kalau yang lain pun macam tu
mau nyer terbang melayang mood aku hari nih...
 
 
Hilang segala tension bila tatap wajah comel Qawish...
(ok tak puji anak sendiri...ok lar tu)..
 
Doa aku di pagi jumaat ini semoga aku di beri kan kesabaran
dalam membesar kan anak anak yang berbagai ragam dan semoga
aku menjadi mama yang di kagumi oleh anak anak...In sha ALLAH...
Aaminn...
 
Wassalam
 
Thanks you for reading this entry!!
 
 
 
 
 
 


Tuesday, December 25, 2012

Selamat Bercuti

Assalamualaikum ..

Pagi nih sarapan mee hoon goreng kosong jek...Kosong maksud nyer
kosong lar tak de inti pati yang terkandung di dalam alat alat
telur & ikan bilis jek..

So hari nie just nak share ini kat sini..


Hoccay..

Out dulu as ada orang tengah Q nak pakai computer...

Wassalam..

Thank you for reading this entry!!

Monday, December 24, 2012

Ole ole dari China

Assalamualaikum...
 
Hye hye hye....
 
 
Just nak share ole ole pemberian kawan yang baru balik bercuti cutian
dari China...
 
 
Nak tunggu aku sampai ke sini memang tak de lar...
Malaysia pun tak abis round lagik ni kan pulak nak ke luar
negara...Memang belum boleh nak berangan....
Hihihihi....Keshian saye ek.... Sila keshian diri sendiri lar yea sebab
memang tak de orang pun nak keshian kan saye...
Hihihi lagik...
 
Hoccay...
 
Jumpa lagi di lain entry ...
 
Wassalam...
 
Thank yoy for reading this entry!!!
 


Salam Isnin...

Assalamualaikum...
 
Selamat hari isnin...Pagi nih cuaca sejuk mendung gelap kalau hari
cuti mau nyer masih melanding kat tilam yang empuk itew...
 
Nih citer pasai semalam we round round sampai lenguh kaki...
Nasib Qawish tak buat ragam....Just yang besar besar tu jek
asik nak berlari lari bergurau gurau cam budak tak makan
saman....kene marah pun buat tak geti jek....
 
Semalam we shop shop barang barang sekolah...
 
 
Barang barang sekolah sekarang mak aih mahal giler...
Satu beg pun nak cecah sampai 70hinggit kalau 4 orang mau nyer
cecah ratusan hinggit...Itu baru beg tak masuk rege baju kasut dll...
 
 
Abang Daniel punyer...
 
 
Princess punyer..
 
 
Danish punyer...
 
 
Nie untuk budak yang baru nak masuk alam
persekolahan...sape lagi kalau bukan si ryan aka apex tuh..
 
 
Yang nie free gift....Pensil case 2 beg sandung 2
& kale 3...boleh lar dari tak de kan....
 
So tak yah nak fenin fenin lagi pasal barang sekolah
sebab tinggal nak bayar yuran jek naik sekolah nanti...
 
Macamana lar ragam si apex tue kat sekolah nanti...
Sebab selalu pun dia jek yang banyak ragam time time pagi...
Mula lar migrain aku datang balik & angin satu badan aku setiap
pagi....Huh tak sanggup mak...
 
Hoccay....
 
Wassallam..
 
Thank you reading this entry!!
 
 

Sunday, December 23, 2012

Salam Ceria

Assalamualaikum...

Salam penuh keceriaan di pagi ahad yang indah ini...

Pepagi online FB jek terus terpandang words nih dan terus terjatuh chinta
untuk di share kan di sini...


Yea semoga di permudah kan segala urusan yang telah di rancang untuk
hari ini dan hari hari berikut nyer...

Aaminnn...

Wassalam..

Thank you for reading this entry !!!




Thursday, December 20, 2012

Khamis Pun Menjelma....

Assalamualaikum...
 
Salam Khamis buat semua...
 
Selamat bercuti cutian warga Johor Bahru....Aku jek masih disini bekerja
seperti biasa tak de cuti cuti....Sebab cuti cuti dekat sini ikut pakai
list yang telah di tetap kan Persatuan Saudagar Saudagar Logam , Johor....
Banyak cuti yang they all tak ambik tapi we all kene ikut kan...
Haish...menci taw....Eleh menci menci pun dah berbelas tahun
 jugak aku follow ini persatuan.....Ermmm ingat aku suker ker....
Tak der makna nyer...Kerna terpaksa jer tuh weiii...
 
Tapi yang best nyer kerja time orang orang bercuti cutian ni kan adalah
jalan tak sesak macam biasa....So aku pergi balik kerja pun lancar jer...
Tak de la nak kebas montot bagai duduk lelama dalam kereta...
 
So..Nanti aku story story lagi yea as nak sambung buat kerja dah nih...
 
Daaaaaaa!!!!!!
 
Wassalam...&  & & &
 
Thank you for read this entry !!!  Chow...

 


Wednesday, December 19, 2012

Ahhhh Lega Nyer

Assalamualaikum....

Hari ni aku masuk kerja lambat sebab terbangun lambat...
oppppsssss...Tercakap pulaksss....kih kih kih....

Dah terlanjur lambat tu kan...aku pun pergi lar ke sekolah & beli 
buku buku as memang dah sampai date untuk beli buku buku...
Dan dah terlanjur lambat tu jugak kan...Aku sempat lar lunch kat 
Medan Selera Taman Cempaka....
Aku suker lunch kat sini sebab banyak lauk lauk pilihan...


Aku terpandang nih dan terus beli 5 ...
Eeee cam tamak gitew..Sambil makan jelly kelapa nih
kepala merewang teringat kan Cik Puan Coco...Sebab
jelly kelapa nih pun peberet dia jugak..(kalau tak silap lar)..

Terasa sejuk ajer tekak makan jelly kelapa nih...
Esok esok nak carik lagi , nak carik lagi....

Bahahaha dah kemaruk lar tuh...

Hoccay....Daaaaaaaaaa...

Wassalam...

Thank you for reading this entry !!


Jammed Jammed Jammed....

Assalamualaikum ...

Windu nyer dah lama tak sharing story kat sini...
Busy dengan mereka mereka yang nak masuk ke alam persekolahan 
yang hanya tinggal 2 minggu sajer lagi....Nak prepare itu ini yang mana
tak der harus la di ada kan...Dalam pada sibuk nak urus kan 
mereka mereka ini...Hati aku ada sedikit nebes...Sebab anak bujang 
aku dah masuk ke darjah enam yang mana semua 
orang tau kan darjah enam akan mengambil 
exam besar sekolah pagi & petang....Huh nebes nyer....

Hok Aloh apa lar aku nih...Baru exam darjah enam jek pun belum 
PMR ker SPM ker...Eh suker aku la aku nak nebes ker idak ....Anak aku...
All parents nak kan yang terbaik untuk anak anak dia kan...
Sama lar dengan aku...Hua hua hua...

Adoiyaiiii...Apa kene mengena story nih dengan tajuk kat atas tu ek...

Sebenar nyer aku nak citer lar ...Sekarang kan petang jer hujan , 
petang jer hujan ,hujan jer petang....So setiap hari aku balik kerja aku 
harus lar menempuh jalan yang sesak sebelum sampai ke destinasi....


Nih lar keadaan Pasir Gudang Highway setiap hari aku balik...
Jammed sentiasa...


Sampai kebas montot nih kalau dah duduk  dalam kereta
almost 1jam setengah baru sampai ke destinasi...
Padahal bukan jauh sangat lar Desa Cemerlang ke Taman Cempaka kan...

Hoccay...

Wassalam...

Thank you for reading this entry...



Friday, December 14, 2012

Jumaat 01.02.34H

Assalamualaikum...
Salam jumaat buat semua...
 
Alhamdulillah masih di beri peluang untuk menikmati keindahan
ciptaan Nya...
 
Kalau dua hari lepas sibuk sana sini mereka mereka berbicara tentang
12.12.12...Hari nih pulak iaitu 01.02.34H (01safar1434)...
Masya ALLAH tarikh yang sangat cantek dan indah...
 
Dan alhamdulillah dengan tarikh ni jugak aku mendapat rezeki
yang tidak aku duga...(sememang nye memang aku tunggu pun ,
cuma tak sangka hari ni aku boleh dapat)...
 
Alhamdulillah syukur kepada Mu Ya Allah..
 
Syukran syukran..
 
Rezeki anak anak...
 
Wasallam...
 
Thanks for reading this entry..
 


Thursday, December 13, 2012

Harimau Mengaummmm Lagi...

Assalamualaikum...
 
Pagi tadi on the way pegi keje , dengar lar satu topic kat radio
nih pasai bahasa bahasa singkatan yang biasa di guna kan budak budak sekarang
time text aka sms....Sampai kan dalam exam pun dia orang guna kan
bahasa bahasa sms..Ha amik kau...Dari jawapan tu betul jadi tak betul lar kan...
 
Dan aku perasan jugak daniel pun sering gunakan bahasa bahasa macam
tu sampai kan kekadang aku tak berapa nak paham tapi aku paham kan
jugak lar..HARUS di pantau jugak nih supaya tak de lar dia jawab
paper BM nanti dengan bahasa bahasa sms nih...Mau failed di buat
nyer...Oh no no no..
 
Eh dah lari topic nih...
Hoccay balik pada topic asal yer...
 
Sekarang musim bola , mana mana pegi event dalam tb ker dalam radio
ker semua pun asik citer pasai bola jek...
 
Malam nih  Malaysia berjumpa Thailand...
 
 
Qawish , mama pinjam kejap ae pak belang nih
untuk di photoshoot...
 
Harap harap Malaysia menang malam nih sebab apa tau...
Sebab hubby ada cakap kalau Malaysia menang  , dia nak
ajak aku turun Kay El tengok final...Tak berapa
suker tengok bola tapi kalau dah ada orang nak ajak
aku jalan terus jek..hehehe....
 
 
Tak sabar nak tunggu harimau mengaumm malam nih...
 
Wasallam...
 
Thank you for reading this entry..
 
 


Wednesday, December 12, 2012

12.12.12 Cantik Kan..??

Assalamualaikum...
 
Dalam Fb , radio ramai orang yang berbicara tentang tarikh 12.12.12...
Aku pun nak ambik kesempatan jugak la nak bercerita kat sini...
 
Tak de apa yang spesel pasal tarikh ni dalam hidup aku..
Just nak citer pasal angka 12 dalam hidup aku..
 
Masa umur aku 12 tahun...
 
- time darjah 6 dulu aku admirer kat sorang budak nih...
Tapi macam tak admirer jugak la sebab dia pun tau aku suker kat dia..
We all satu kelas , kalau terserempak bertentang mata nih...
Dua dua nye akan tersipu malu meow meow...(gatai sungguh bunyik nyer)..
Tapi bila dah jejak ke sekolah menengah we all dah jauh dah walaupun
masih dalam sekolah yang sama...
 
- time darjah 6 aku ada satu group named SAMAZA...Nih gabungan nama nama
aku dan bff aku time tuh lar...Kita orang boleh rapat sebab rumah kita orang
dekat dekat dan kat sekolah pulak 1 kelas...Jadi senang untuk kita orang
nak discuss apa apa yang kita orang nak discuss...Mak pak kita orang pun
saling mengenali...
 
Tu je la kot kenangan aku time umur 12 tahun..Yang aku ingat lar...
 
#opsss...Ada lagi ...tahun nih jugak lar tahun akhir aku berjumpa dengan
Cik Puan Coco di alam persekolahan sebab selepas tu masing masing
dah bawak diri ke sekolah menengah...
 
Hoccay sekarang citer pasai aku 12 tahun yang lalu...
 
- 12 tahun yang lalu aku di satu kan dengan En.hubby...
(sayang awak dulu kini dan selamanyer..tetiba jek)..
 
- 12 tahun yang lalu jugak aku first pregnant anak aku yang pertama...
Aku rase bahagia sangat sebab dapat hubby & akan dapat
gelaran mama time tuh...
 
- 12 tahun yang lalu...aku selalu berulang alik ke pontian rumah
mak mertua aku....Hubby cakap selagi mak dia masih ada tak salah
kalau kita luang kan masa ulang alik ke sana setiap minggu...
Ok tak pe aku yang menurut perintah walaupun penat sebab
aku preggy time tuh...Tapi kini tak lagi....Sebab dia dah pergi
tinggal kan we all 7 tahun lepas...
 
Hoccay tu je la citer pasai angka 12 dalam hidup aku....
Bila ada kelapangan aku cerita lagi....Nak sambung buat kerja dah nih...
Nanti ada orang jeles pulak kat mak pepagi dah pree hapdet blog...
Kih kih kih...
 
Wasallam...
 
Thank you for reading this entry !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Monday, December 10, 2012

Urmmm Yummy...

Assalamualaikum...

Salam isnin...Today ada malas malas sikit...Sikit ajer tak banyak
macam isnin isnin yang lepas...
Errrrr boleh ada banyak & sikit ek...


Just nak sharing penyejuk tekak di kala panazzzzzz...

Siyes memang sedap ais kacang nih....
Banyak khazanah yang terkandung di dalam nyer...
Rege pun murah...
Pendek kata bukan panjang kata ye...
Pendek kata memang berbaloi la dengan rege dan kesedapan nyer...

Rase nyer kalau bulan pose nih maunyer terkecur air liuq di buat nyer...

Eeeee jahat betol nafsu tekak ek...

Wasallam..

Thank you for reading this entry..

Sunday, December 09, 2012

yeanesmaiza.blogspot.com untuk apa?

Assalamualaikum..

Salam ahad semua..

Apa punyer soklan la tu eh...Urmmm....
Dah ada question tu mesti la
harus ada answer kan...So answer nye...Yang paling utama
bukan la nak tangkap glemer mana pun...Tak caya???
Kalau tak caya cer tengok follower tuh tak sampai
10 pun...Cumer..........

Saya nih suker menulis & membaca jadi apabila dapat
membaca tulisan sendiri ia nyer dapat bagi 1 kepuasan..
Dulu time sekolah saya suker subject BM & BI sebab banyak buat
karangan...Tapi BI saya tak berapa nak BI sangat lar...Hehehe..
Opsss subject lain saya suker jugak..

Dan lagi satu....
Blog ni akan jadi bahan bacaan anak anak saya apabila
saya sudah tak de nanti...Sob sob sob ('',)..
Saya nak diaorang tau apa yang selama nih diaorang
tak pernah tau tentang saya sebab tu banyak saya
cerita kan tentang anak anak di dalam blog ini..

Kalau nak tau saya ni perahsia dah pemendam tau...
Baca betul betul ye...pemendam bukan pedendam....


Wajah seorang pemendam....Pemendam lar sangat...

Hoccay..

Tata Titi Tutu...

Wassallam..

Thank you for reading this entry!!


Saturday, December 08, 2012

Membeli Belah Di Southern Lion

Assalamualaikum...

Wahhhhh!!! Tajuk tak hengat ....

Ingat kan shopping kat kompleks ke hape ker...Ghuper nyer dekat kilang
Southern Lion ajer..Dah terlanjur tau kat situ ada
buat sale so apalagi balik kerja je berebut rebut we all singgah situ before
ambik kids...Tak boleh bawak kids nanti yang nak di beli kemana 
asik terpekik pekik kan kids ajer...Oh no no no....



Ni la hasil shop shop we all...Tak banyak mana pun
tapi cukup lar untuk pakai 2 - 3 bulan...
Tak yah lar sek sek nak pegi market beli sabun jek ...

Nak di jadik kan cerita ....
Time q nak bayar tadi kan....ada lar sorang pompuan nih macam meleset
leset jek dekat I...Eeeee rimas mak ....I pun toleh la belakang sebab dia 
betul betul belakang I...Muka tak de senyum pun....
Then time nak bayar , time I nak huluq duit kat cashier dia pun
huluq dia punyer list...Pastu dia cakap ''saya nak...." words dia
tak habes ...Dalam hati nih cakap lar hish tak menyabar betul
minah nih...turn by turn lar kan...

Alkisah nyer tadi tuh dia nak cakap
yang dia nak pitam....Hok aloh....panic jugak I....I pun mintak cashier
tuh kusi & air mineral sebotol bagi kat minah tuh...
Penat la tu kan dengan cuaca yang sangat terik...umat pulak ramai
bersesak sesak berhimpit himpit...
Nasib baik dia bagi signal dulu & tak terus rebah....
Kalau tak ...mau nyer gelabah di buat nyer...

Sebab apa nak gelabah...sebab I lar yang paling dekat dengan dia...
Jadi rase nak menolong tu ada lar kan....

Hoccay...

Wasallam...

Thank you for reading this entry..



Friday, December 07, 2012

Jealoussssyyyyyy....

Assalamualaikum ....
 
Bersua lagi kita di sini...La nih tuan rumah tak berapa nak mem bz..
So ada lar masa nak menghapdet blog...
 
Kata orang tua tua kan...Eeee cam tak sedap jek ayat nih ek...
Ok ok..kata orang orang dulu kan kalau kening kita bersambung
antara kiri dan kanan kan makna nyer kita nih kuat cemburu...
Betul ker???
 
Rase nyer betul kot....
Sebab apa I kata betul...Sebab nyer salah sorang anak I ada yang
kening bercantum...Dia punyer jeles mak aih tahap tak boleh blah gitew..
 
 
Ye inilah kanak kanak yang I maksud kan itew..
 
 
 
Senyuman di pagi hari....Senyuman yang selalu I windu....
Hehehehe..
 
Kanak kanak nih kan memang tak boleh nak tengok I dengan
kanak kanak lain...Walaupun ngan abang abang or kakak dia , dia
tetap nak jelesssss.....
 
Kalau nampak I ngan kanak kanak lain dia akan menangis kuat kuat
mintak I dukung dia sorang...Kalau I pangku Abg.Ryan , dia akan
tolak Abg.Ryan dia ke tepi supaya dia sorang jek yang boleh bertenggek
kat atas paha I yang teramat gebusssss nih...
Hua hua hua...gebusss??? Nampak sangat I sudah kegemukkan ek...
 
Kesimpulan nyer.....
Mentang lar dia yang bongsu kan...Dan in shaa ALLAH tak kan
ada adek lagi...Maka itu la dia harus bersikap sedemikian...
Ye ker Qawish...Ye lar tu...
 
Wasallam..
 


Salam Jumaat

Assalamualaikum...
 
Salam pagi jumaat dan salam sejahtera..
Semoga ceria ceria selalu hendak nyer...
 
Pagi nih bukak bukak je FB ternampak pulak
kata kata nih...Terus terpikat dan nak share
kat sini ..Mohon share ye kak..
 
 
Semoga kita di beri kan kehidupan yang di berkati oleh Nya..
 
Aaminn..
 
Wasallam..
 


Thursday, December 06, 2012

Bisikan Syaiton....

Assalamualaikum ...
 
Nih cerita 2 hari lepas di mana waktu tu malam lar lebih kurang
7lbh ke 8lbh...Balik keje dengan masih beruniform
I merajin kan diri meng cooking...
I bersendirian di dapur hoccay...
Prince & princess memang tak de lar nak menyibuk kan diri
kat my little kitchen tuh..
 
Nak di jadi kan cerita...
(Jeng jeng jeng wah cam gempak jek)..
Sedang rancak I bersilat gayung kat dapur terdengar lar pulak
oleh telinga nih seakanada yang memanggil nama MAMA..
Tapi voice dia cam keluar tak keluar je...
I tak toleh...masak lagik...
Sememang nyer I paling tak suker time I mem bz kat dapur
ada yang mengacau..
Kedua kali  nyer still the same MAMA kedengaran lagi voice yang sama..
Ketiga kali nyer masih panggilan yang sama kedengaran...
 
Woooow kali nih I tak boleh bertahan...
Toleh kiri toleh kanan memang tak de orang pun kecuali I sajek...
Dengan berbekal kan botol garam di tangan (ye la kan tengah masak ,
baru nak masuk kan garam dalam masakan)..
Terus I berlari ke hall yang ada cuma Daniel je tengah
baring atas sofa...I saja jek tanya dia ada panggil mama ker
walhal memang tau pun bukan dia yang panggil...
Dia kata mana ada....I tengok yang lain dok terperuk dalam bilik
tengok tb & ada yang tengah mandi...
 
Jadi...Suara siapa kah yang I dengar itew ???
 
So I ajak Daniel teman I kat dapur sampai siap masak...
Menggigil jugak kaki tangan nih...
 
 
Mungkin sebab dah lama we all tak panggil orang baca yassin kat rumah..
Seingat I lar yang kali terakhir buat kenduri masa I dalam hari
Ryan kot & paling latest masa marhaban raya baru baru nih...
 
In shaa ALLAH...ada rezeki I nak buat kenduri sikit kat rumah tuh..
 
Wasallam..
 
 


Saturday, December 01, 2012

Congratulation....

Assalamualaikum ...

Pertama sekali nak wish congrate to team Harimau Malaya
yang  dapat mengalah kan team Garuda..


Sebenar nyer tak de la suker sangat tengok game bola
cuma kalau ada team team yang peberet jek I dok ngadap..
Di tambah kalau keputusan nyer adalah menang..
Lagi la lama I dok depan tb tuh..

Anyway congrate untuk D.Rajagobal & team Harimau Malaya..

Wasallam..

Welcome December

Assalamualaikum...
Salam 1 December & salam sejahtera...
Pejam celik pejam celik dah masuk bulan december...
Tinggal beberapa hari saja lagi ,
kita akan meninggal kan 2012...
Terasa diri ini semakin di makan usia...
Di tambah usia anak anak yang semakin membesar...
Aduuuuhhhhh tua sudah ....

Apa ek harapan tahun ni yang belum I tercapai lagik...
Ermmmm....Banyak lagik kot...

Salah satu nyer bla bla bla ,
Salah dua nyer bla bla bla ,
Salah tiga dan seterus nyer pun bla bla bla ...
Haish banyak lagik tu harapan belum tertunai...

Maka nyer untuk hari yang tinggal beberapa saja lagik
nih tunai kan lah apa apa harapan yang belum terlaksana tuh
dan kalau tak terlaksana jugak boleh ajer dia bawa ke tahun
tahun hadapan...

Hihihihi..

Wasallam..


Tuesday, November 27, 2012

Skin Care Lagik

Assalamualaikum....

Ntah dah berapa banyak product skin care yang i tukar
just nak kurang kan jeragat yang dah sedia ada kat wajah
i since 7-8 tahun lepas....
Dulu nyer i ingat sebab pembawakan ngandung tapi ruper nyer
kekal la pulak sampai la nih...

Dah bermacam macam product yang i pakai suggest
dari kawan kawan...Tapi semua nyer menunjuk kan
kehampaan....Dan ini product yang paling terkini
i cuba...Ntah la apa kesan nyer...Harap harap tidak menghampakan...


Yea..Ini lah dia product yang i tengah cuba kini..
Srimawar...
I pakai trial pack sajer as permulaan kan...Kalau ada keserasian
di wajah ni...Maka dengan rasmi nyer ia akan kekal bersama i
sampai bila bila...

P/s:Kalau tak berkesan jugak tak tau la i nak pakai apa product lagik...
Hohohoho....

Sekian Terima Kasih..

Sunday, November 25, 2012

I Likeeeeeeeeee

Assalamualaikum...


Tengah berjiwa kacau nie me tersuker pulak dengar
lagu nih....

Tak de apa apa meaning pun pada me just jatuh chenta
dengan lirik dia jek....& suker tengok penampilan
dia nih....Cantik as muslimah...

Wokey...Layan kan lagu nih dulu yea...

Eeeee Takut Nyer Saya....

Assalamualaikum..

- keje yang melambak kat atas meja setelah sekian lama
merehat kan diri dari bekerja ???
- yang mana tak abis abis nak meng take ober keje kengkawan
yang asik bercuti cutian???
- kene ngadap muka partner yang sudah tarik muka bukan dobelas 
bukan patbelas malahan lapanbelas???
- kene ngadap muka En.Boss apabila buat kesalahan???

Tidak...
Semua di atas adalah bukan penyebab mengapa me nak takut
sesangat...Malahan me tersangat menyampah untuk
mengadap pekara pekara tu semua...Sangat menyampah...

Pakkal je me masih ingat tanggung jawab me &
me masih ingat siapa diri me di situ....
Kalau tak..Dah lama dah me angkat kaki lambung kuar dari
situ...

Huhhhhhhh!!!!!
Sesuatu perasaan yang tak dapat nak di luah kan dengan 
kata kata apabila         bla bla bla bla ('-')...

p/s:tak mo berbicara apabila hati masih tak tenang....

Sekian Terima Kasih...