Thursday, January 31, 2013

Ajari Aku

Assalamualaikum...
 
Hari ni terlebih mood ceria tu yang  terlebih
jugak lar nak men download lagu lagu yang ala ala
peberet jugak lar...hik hik hik...
 

Layan dulu ye...Puan rumah nak buat kerja kejap..Nanti ada free
Puan rumah jengah lagi kat sini....
 
Wassallam...
 
Thank you for reading this entry...

Andai Ku Tahu


Assalamualaikum...
 
Hari ini mood ceria sebab Princess dah geng sama
mama dia...Alhamdulillah...
 

 
Jom layan dulu lagu ni....

 
Wassallam...
 
Thank you for reading this entry..
 
 
 

Wednesday, January 30, 2013

Dugaan Di Pagi Rabu...

Assalamualaikum...
 
Salam rabu buat semua...
 
Pagi ni macam biasa lar aku mengejut kan putera dan puteri
dengan penuh berhemah lagi penuh kasih sayang....Tak mo
marah marah nanti mood ke laut...Sebab dah tau lambat tu yang
kejut diaorang tak mo rushing nanti masing masing hentak hentak
kaki yang rase nyer kalau rumah papan dah lama rumah aku
terbobos(ada tak word nih...ah bantai je lar asal paham sudah)...
 
Sedar pukul 5am tapi biasa lar habit yang paling aku benci nanti
ar nanti ar kejap ar kejap ar last last 6am baru aku bangun...
Paling senang kerja aku nak kejut kan putera Ryan(putera lar sangat)..
Sekali kejut terus bangun tak de nangis nangis...
 
Hoccay turn hubby pulak...Princess yang kejut kan..Mak aih
punya liat nak bangun sampai Princess tarik muka 14 belas dowh...
Pastu tak pasal pasal dengan adik adik dia sekali dia hangin...
Makanyer aku pun hangin lar pepagi ni tengok kelaku dia macam tu..
Mula lar pot pet pot pet...
 
Kisah Daniel pulak pagi ni baru tanya "mama tak iron kan baju
pengakap ae?"...Dush one more time...Pot pet pot pet lagi lar aku...
Semalam aku tanya..dia cakap pakai baju uniform sekolah ajer
hoccay lar aku pun iron kan baju librarian dia....Saje je ek uolls
nak kasi mama hangin pepagi nih...Sabar lar kau wahai hati....
 
Hoccay dalam keter princess terus muncung sampai ke sekolah..
Aku pun dia tak salam...Uwa uwa uwa princess merajuk dengan
mama lagi dan lagi dan lagi....Sekali lagi..Sabar lar kau wahai hati ...
 
Hoccay mama luv's uolls ketat ketat..Tak mo merajuk dengan mama
lama lama ye darling...('',).
 
wassallam..
 
Thank you for reading this entry...
 
 
 
 


Tuesday, January 29, 2013

Alhamdulillah...Selamat Sampai Tempat Yang Di Tuju...

Assalamualaikum ....

Ini cerita ahad yang lepas...we attend wedding invitation sedara belah
abah aku dekat Taman Bukit Mewah...Datang kejap je as we all
ada satu lagi invitation dekat Adela Kota Tinggi...

We all ikut highway yang baru tuh Senai - Desaru...
Memang lengang mungkin belum ramai yang tau or nak ikut 
jalan tu...

Cerita nih terjadi selepas we all bayar toll RM11 lebih(tak hingat lar 
lebih tu berapa)....Aku dah rase cam ada yang tak kene dengan tyre
aku tapi aku tengok hubby relax ajer...Aku pun relax lar...
Then aku rase cam makin tak sedap hati terus ajer aku tegur hubby...
Belum habis aku cakap terus pommmmm..Tyre keter aku meletup dowh..
Wow nasib baik hubby tak panic...Terus ajer dia ketepi bahu jalan...

Tengok betapa buruk nyer tyre keter aku....
ohmaigod ohmaigod ohmaigod...

Nak di jadi kan cerita...Dengan matahari panaz terik tu we all anak beranak
berdiri dekat tepi jalan sementara hubby betul kan tyre keter...
Ya Allah dugaan buat aku anak beranak...Dan yang malang nyer , 
bukan hanya setakat tyre keter ajer...tapi melibat kan air cond jugak...
Dia punyer pommmmm sampai patah tube air cond yang ada dekat
lapisan atas tyre tuh...Mood untuk ke jemputan kahwin pun hilang
 melayang bersama panaz terik nyer hari tu...

Dah siap ganti pakai tyre spare hubby pun cakap ...' hoccay jom'...
Maka we all pun terus kan lar jugak wedding invitation tuh...Sebab
sedara kan...Kalau just fwen memang aku patah balik jek ke JB...

Then we all bertolak balik arround 430pm...Jalan dekat bandar Kota...
Sebey kedai tyre..Alhamdulillah ada yang bukak...Maklum lah hari minggu
kan takut semua tutup....So selesai sudah ganti 2 tyre baru...
RM nyer terbang melayang fly fly away macam mood aku tadi...
And now tinggal nak ganti tube air cond je....Benda ni susah nak dapat..
Nak kene order ber hari hari malahan berminggu minggu sebab PROTON
control...Ermmm apa apa je la....Asal kan kereta aku kembali ber'ekon'
seperti sedia kala....Panaz berlendir beb tak de air cond...Dah lar dekat JB ni
tengah panaz terik...

Walaupun we all di duga dengan kejadian yang tidak di ingini itew ...
aku amat bersyukur kerana aku selamat pergi dan pulang dan
dapat aku meneruskan hari hari yang mendatang dengan lebih
tabah....Bahawasanyer pengalaman mendewasa dan mematang kan
aku....

YA ALLAH..SYUKUR PADA MU....

Wassllam...

Thank you for reading this entry...




Sinteng...

Assalamualaikum....

Pernah tak dengar nama sinteng....oppss bukan
Senteng ye...Ni sinteng sejenis makanan ala ala
Kupang,lala gitew lar...


Sebenarnye aku pun tak pernah dengar before nih...
Tapi fren sekampung hubby cakap la ni memang tengah 
hot & spicy benda ni(eee bohong..tak spicy pun cuma cam
lemak lemak gitew lar)...Aku pun terus ajak hubby balik kampung
on saturday aritu..Dapat lar aku kenal rupe si sinteng nih...
Dan rase nye pun sedap...


Sinteng yang belum di cuci...

Cer lar try..Gerenti sedap sehingga menjilat jari..

Wassallam..

Thank you for reading this entry...

Usaha Tangga Kejayaan...lalalala...

Assalamualaikum....
 
Semalam aku bercuti cutian...Tempat aku ni memang jarang
amik cuti yang macam tempat orang lain dapat tuh...So aku
kene lar apply cuti kalau aku rase nak bersenang lenang duduk
dekat rumah ....Bukan bersenang lenang apa sangat...Just
tak de lar nak tension bagai macam kat opis nih..
 
Nak bersenang lenang sangat sampai aku menghabis kan masa
aku dengan melanding atas tilam jer....Time pagi tu ada lar buat
kerja sikit lepas tu terus melepaking sampai rase macam betol
betol dah jadi orang pemalas dah...
 
Tapi memang pemalas pun...Apply cuti budget nak mengemas
rumah-tukar langsir-basuh sarung sofa-basuh itu-basuh ini...
Last last hangin malaz dah melanda semua tak jadi....APTB...
Sebenar nya yang buat aku jadi penat dan terus mendorong
aku untuk berehat saja adalah kerana sesuatu telah berlaku
pada we all on sunday....Nanti lah aku citer kan ek...
 
Dan malam nyer arround 830pm baru aku bersiap siap
hantar princess pegi tuisyen...First day tuh...Sebelum ni memang
tak pernah langsung masuk mana mana tuisyen...Dah terlanjur
register for daniel register sekali lar for Princess cuma yang tak
best nyer tak kene pada hari yang sama as standard 5 - mon & tue..
Standard 6 - wed & thur...Tak kene pada hari yang sama pun tak pe
lar semoga uolls berjaya ...Selain doa ini saja lar usaha mama untuk
tengok anak anak mama berjaya....Selebih nye uolls kene usaha sendiri...
 
Wassalam..
 
Thank you for reading this entry..


Friday, January 25, 2013

Cerita Di Pagi Jumaat Pulaksss..

Assalamualaikum...
 
Salam Jumaat buat semua....Hari ni pepagi Ryan cry cry
tak mo pergi skool..Sebenor nyer dari hari rabu lagi dia dah pesan
yang hari jumaat tak mo pergi skool..Then semakin aku
tanye kenapa tak mo pergi skool semakin itew lar dia cry
cry dan terus cry...So aku pun tak mo tanye lagi...Pastu
aku ingat dah ok lar kan..Pagi tadi time kejut kan dia bangun
tidur dia terus cry cakap tak mo pergi skool...Aku memang
lemah kalau pepagi dah bikin kerenah...Tapi aku lembut
kan jugak hati ni dan tanya kenapa sebenor nyer tak nak ke
skool...Aku tanya apa masalah dia dekat skool..
Ghuper nya dia cakap..."Ryan tak pandai lukis...Nanti
cikgu suruh lukis rumah..Kalau ryan tak pandai nanti
cikgu marah"....Sebak dada aku weiiii....Hanya di sebab kan
itew je dia tak mo pergi skool...Then aku bagi lar motivasi
sikit kat dia....Alhamdulillah dia ok...Pergi skool
siap nyanyi nyanyi lagi...
 
Aku pun jadi heran jugak sebab masuk minggu kedua sekolah
dia memang dah tak de masalah malahan tak sabar nak pergi sekolah..
Ada kawan kawan baru , boleh belajar nyanyi - tetiap hari ada je
lagu baru yang dia nyanyi depan aku ngan hubby...Aku happy..
Jadi apabila dia bukak mulut cakap tak mo skool sambil cry cry...
Aku jadi tak sedap hati pulak...Ye lar takut dia ber problema lain
dekat skool yang aku tak tau kan...
 
Jadi tadi lepas salam atok & nenek dia terus suruh hantar dia
ke skool...Tunggu jugak dekat luar...Mana lar tau kan dia bikin
hal...Tapi alhamdulillah ok...So aku pun pergi ke kerja dengan
hati yang tenang...
 
Hoccay...
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry...


Thursday, January 24, 2013

Salam Maulidur Rasul

Assalamualaikum...
 
Salam Maulidur rasul buat semua...
 
Orang semua tengah sedap melanding atas tilam aku dah kene bangun
pegi kerja...Biasa lar kan kerja dengan company chinos mana ada amik
cuti cuti macam ni ...Yang syok nyer time CNY nanti...Cuti nyer lumayan
Pak..
 

Hoccay semalam aku tengok TV3 bersamamu...Sedih dan menyentuh hati
dan naluri aku sebagai seorang ibu...Seorang ibu buta menjaga
anak anak yang masih kecil...Erkkk tak payah citer lar...sayu hati aku...
Sedang aku yang sempurna sifat nih kekadang lalai dengan
tanggung jawab aku terhadap anak anak...
 


 
jom layan lagu nih...Lagu tema Bersama mu...
Wajah by J.V...
 
Wassallam...
 
Thak you for reading this entry.

Wednesday, January 23, 2013

Magnum.......('',)

Assalamualaikum....

Hari ni paperwork tak berapa nak melambak so ada masa lar nak
mengadap pc menghapdet blog..

Dalam pada tak berapa nak melambak paperwork nih , fikiran
aku merewang ke bulan august...Kenapa august???Kenapa tak
bulan lain???Sebab august adalah bulan raya...Adoyaiii...
puasa pun tak habis ganti lagi dah fikir raya nih...
Dah kenapa dengan ko ni yean oooiiii....Dah buang
tabiat ke hape...???
 
Tahun ni nak cat rumah dan langsir kale ape??
 
Tahun ni nak sedondon kale ape??
 
Tahun ni sorang nak berapa pasang baju??

Tahun ni sorang nak berapa pasang kasut??
 
Wakakakaka...Kalau di fikir kan memang kelakau sangat sangat...
jauh lagi bulan nyer dah banyak fikir...Apabila dah banyak fikir
mula lar migrain...Apabila dah migrain langsung tak boleh buat
apa kerja dah...Sudah nyer...Telan ubat dan tidur je kerja aku...
Iteww baru nikmat yang tak terhingga...
 
Hoccay..citer pasai nikmat nih aku teringat kat eskrim MAGNUM...
Ermmmm sedap nyer...Tak sangka kan Hubby pun suker...
Ahaks..Eskrim ni kalau bagi kat aku 10 batang pun aku boleh 
habis kan sorang taw...



My peberet MAGNUM almond...

Hoccay...

Wassallam..

Thank you for reading story yang merepek lagi merapu ni...

Sharing Is Caring

Assalamualaikum...

Selamat pagi Dan salam 1 Malaysia...

Pagi ni tak mo citer panjang lebar sangat , just nak share ini...


Hoccay...Daaaa

Wassallam..

Thank you for reading this entry ..

Tuesday, January 22, 2013

Dan Hari Pun Terus Berlalu

Assalamualaikum..
Satu satu perkara yang paling aku takuti telah pun berlaku...('',)...
Selalu dan setiap hari aku tak pernah jemu pesan pada anak anak
aku supaya jaga diri baik baik , jangan suker mengambil sesuatu
yang bukan hak kiter...Dan alhamdulillah setakat ni anak anak
aku ingat pesanan mama dia...

Cuma yang buat aku geram , marah , sedih apabila hak anak anak
aku di ambil oleh orang lain...

Last thursday my first son lost handphone...wapiang...Dah hilang nak
marah tak boleh cuma yang aku terkilan tu...suspect just 10yrs old....
Bongkar beg orang and ambil barang orang...Aku balik kerja tunggu
depa dekat rumah MEM...Last last my first & third son balik ngadu
handphone abang hilang...Dah lar we balik penat penat dengar pulak
berita cenggini...Yang lebih mendorong aku untuk bersedih adalah sebab
Mr.YOUNG tu baru je dapat dan baru semalaman dicas 8hrs dan  
esoknya dah hilang...Belum panas lagi di tangan....
Walaupun Mr.YOUNG tu harga tak lar sampai riban tapi aku tetap ralat...
My first son nangis nangis story dekat aku...Sebab dia tau aku akan
marah tapi nak marah pun tak guna,benda dah berlaku...
Dan sampai ke hari ini masih tak dapat di kesan lagi Mr.YOUNG 
walaupun tau sape suspect yang sungguh sungguh berani itewwww...
Redha dan pasrah ajer lar..

-------------------------------------------------------------------------------

Dan semalam my third son pulak..Bring spec to skool...
Aler spec yang ala ala rabun tue...Bukan rabun betol pun....
Dan tak mahal mana pun...just----rm ajer...
Tup tup balik rumah dia tanya ...

"Mama ada amik spec adik ae"??

'Erkkk buat apa mama nak amik'??

???????????

Then bermula lar ucapan yang panjang lebar dari aku khas
untuk kanak kanak ribena itewwwww...
'Lenkali jangan lar bawak apa apa barang ke skool....Simpan aje
dekat rumah or rumah nenek...Barang hilang bukan senang nak dapat
balik...Walaupun memang tau sape yang chokang kompom orang yang
chokang tu tak kan ngaku punyer...Bla bla bla bla bla bla bla bla....'
Ucapan yang panjang lebar itu pun terus terusan menusuk ke telinga
kanak kanak ribena sekalian....

Semoga apa yang berlaku di tahun baru ini menyedar kan kanak kanak
ribena itewwww bahawasa nyer tiada apa yang mustahil dalam dunia
ni dan semoga lebih berhati hati dengan orang di keliling...
Sekian terima kasih...

Wassallam..

Thank you for reading this entry...


Monday, January 21, 2013

Kes Bengang Di Pagi Isnin

Assalamualaikum...
 
Salam pagi isnin...Mula kan hari ini dengan senyuman...Weeee
 
Pagi ni gegurl & boboys lambat pegi skool...Salah aku jugak..
Seperti yang telah di setting setiap jam 530am alarm dah menjalan kan
tanggungjawab nyer menyanyi nyanyi ntah lagu apa ntah yang aku
set up..Cuma aku ermmm kejap lar kejap lar...Sudah nyer arround
610am baru nak kelam kabut bangun makanyer nak kejut kan setiap
sorang bukannyer mudah seperti yang di jangka...Walhal toilet ada
dua tapi tetap nak tunggu toilet yang satu tuh...Sebab hanye satu
toilet je yang ada heater tu yang semua pun berebut pakai satu toilet
ajer...Haish...
 
Dan di sebab kan dah terlambat maka aku pun tak sempat nak
breakfast dekat tempat biasa aku ngan hubby breakfast tuh...
Perut pun dah suam suam keroncong tapi still ok lagi lar...
So sampai ofis aku ingat nak beli roti je...Dan aku pun beriringan
berjalan dengan hubby ke warong depan (beriringan lar sangat)...
Nak di jadi kan cerita time aku tengah berjalan ala ala catwalk tu
sekali nyer eh eh eh eh terjatuh macam nangka busuk daaaaa....
Tak dapat nak di selamat kan lagi...Huwaaaa huwaaaa aku terjatuh
sebab dekat car park dekat ofis aku tu licin dan berlumut....
Alaaaa dh jatuh baru hubby cakap nape ikut jalan tuh ... jalan tuh
memang licin...Dah jatuh baru nak cakap dah tak guna weiii....Lucky
tak de orang nampak kalau tak maunyer aku meraung kat situ...
Habis kotor seluar dengan baju aku tapi nasib baik aku pakai seluar
kale hitam just baju lar yang memang nampak kotor sebab kale kuning...
Dan nasib baik ada baju spare...
 
Hurrrmmmmm ...dalam pada malang malang pun ada jugak
'nasib baik' nyer lagi....Kebetulan aje semua tuh...Lalalalalalala.
 
Hoccay nak sambung buat kerja nih...
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry...
 


Sunday, January 20, 2013

Dikala Hujan Di Luar Sana

Assalamualaikum...

Salam ahad buat semua...lama menyepi kan??Banyak sangat gangguan
emosi akhir akhir ni yang mengganggu keindahan harian aku...
Gangguan emosi yang sangat mengganggu fizikal dan mental aku...



My big family..


First time dapat amik pica penuh cenggini...Bese nyer mesti miss
sorang sebab yang sorang tu tukang tangkap pica...

Masa kuar dari rumah tak de lar hujan bagai just mendung mendung aje...
Sekali tuh dah nak sampai tempat yang di tuju mula lar hujan...
Dua kali tuh makin lebat dan makin lebat...Aduh camane nak turun nih...
Plan dah nak take away aje...Tapi telah di tentang oleh kanak kanak ribena
sekalian...Maka nya we all stay kejap dalam keter ingat kan hujan boleh
lar reda kan...Tiga kali tu makin lebat..Dah terlanjur sampai tu we all pun
turun jek lar meredah hujan tapi pakai payung lar kalau tak mau nyer
besok masing masing MC skool & kerja...Tak kose aku...

Wassallam..

Thank you for reading this entry..



Monday, January 14, 2013

Cerita Pagi Isnin...

Assalamualaikum...
 
Mula kan hari ini dengan doa dan senyuman walaupun ada terpalit
sedikit hampa dan sedih di hati ini....Hampa dan sedih dengan situasi...
Tak tau siapa yang harus di persalah kan...Aku sebagai seorang mama yang
cuai ataupun Princess yang cuai sebagai seorang anak dan pelajar...
Aku adalah insan biasa yang sering melakukan kesalahan dan kecuaian
 walaupun aku rase aku telah lakukan yang terbaik buat anak anak....
Namun apa yang aku rase kan TERBAIK itu tidak TERBAIK juga di mata
Princess...Berlaku lar pertengkaran kecil antara kami pagi ni...
 
Ya ALLAH ada kah ini permulaan hari bagi aku....

Maaf kan mama Princess ...Sesungguh nyer mama cuba lakukan yang
terbaik buat semua tapi mama hanya manusia biasa yang sering
melakukan kesilapan dan seharus nyer Princess mesti menerima
kesalahan yang Princess telah lakukan....
 
Wassalam..
 
Thank you for reading this entry..
 


Sunday, January 13, 2013

Kisah Penghujung 2012

Assalamualaikum...

Dah dua minggu berlalu baru nak bercerita bagai ek....(maklum lar dah 
buley tampal pica)...

Dapat jemputan makan makan kat rumah kawan lama...lama tau kawan 
dari sekolah rendah dulu...Dia baru pindah rumah sekaligus buat
open house for celebrate Christmas sekali...

Pn.Christine Lucy & me..

Memang aku biar kan perut kosong sebelum pergi sebab aku tau makanan
dia sememang tidak menghampakan....Dan ternyata sangkaan aku tepat
sekali...Memang sesedap yang aku jangka...Ada nasi beriani / putih , 
kambing (ni aku tak makan sebab takut migrain) , udang sambal , ayam merah 
& apa lagi ntah luper...Ha yang ni aku suker ada cendol..Dia panggil orang 
melayu buat cendol dekat depan rumah dia....

Mak Jemah ngan anak anak...Mih mih mih....

Ni rumah sebelum sampai ke rumah Pn.Christine..
Ternampak ada ferrari sebijik...Sempat snap gitew...
Dah tu time we all balik lalu lagi rumah nie...Ada sebijik lagi kale putih 
pulak...Tapi tak mo snap lar....Shy shy meow meow gitew...

Hoccay lar ....kepada Pn.Christine tahun depan jemput lagik yer pasti aku
tidak mengecewakan....

Balik tu we all singgah pulak ke rumah anak sedara Hubby....Saje je sebab 
dia pun baru pindah rumah jugak...Ermmm memang bulan orang berpindah rumah 
ker ar....Jeles aku....

Bersantai sambil berkaraoke kat salah satu bilik...
Oh my son...what song did u sing sampai macam tu sekali 
muka awak...

Bersama Pn.Lala aka puan rumah...
Nih time nak balik sempat lagi nak berbual cam tak cukup cukup
berbual dari tadi....Ermm dah nama pun  orang fomfuan kan....

Hoccay aku mintak diri dulu ye...Esok esok aku cari bahan lagi...

Wassalam..

Thank you for reading this entry..

Hari Yang Sarat

Assalamualaikum...

Oppppssss bukan sarat pegnent yea tapi sarat dengan tugas tugas rumah
yang banyak tergendala coz cik puan owner tak berapa nak sihat sepanjang
minggu lepas...Sakit telinga membawa ke sakit kepala di tambah dengan 
selsema..Kalau dah selsema tu mesti la dengan batuk sekali kalau tak , 
tak lengkap sakit tuh...Tekak perit nak telan makanan pun payah...
Perut asik lar berkeroncong mintak diisi tapi tekak tak buley nak masuk....
Pastu kaki ni asik nak tersimpul biawak jek...Aler yang urat tersimpul tuh 
ler...Asal sejuk jek harus nak tersimpul , asal tersimpul jek mesti nak sejuk....
Fuhhh...Sudah nyer balik kerja jer terus aku buat apa yang termampu je 
dan terus babam...Nikmat betol pabila dapat landing atas tilam sambil 
watching tv kan....Sambil tidur kan Qawish dengan aku sekali tertidur...

Dekat opis pulak aku jadi reserved aka pambantu yang tak bertauliah....
Sesape pun boleh memonteng kan diri sebab memang tau ada orang tolong 
men tek ober keje diaorang...(sape lagi kalau bukan aku)...Tapi kalau aku yang nak
cuti ada je suara suara sumbang yang menyumbang kan suara yang ala ala
tak sedap di dengar dek telinga aku nih...Apa motif nyer???Simple je..
Diaorang nih tak de semangat setiakawan...Tak de semangat saling bantu 
membantu yang mana kalau bekerja nih terlalu berkira...
Kerja kau is kerja kau , kerja aku kau kene tolong buat...Oh no...
Banyak lemak dah bertepu tepu nampak....Sorry fren...Aku pun dah 
pandai jugak berkira sekarang nih...Aku belajar dari korang...
Terima kasih ye sebab sudi ajar aku...To cei to cei...

Wassallam..

Thank you for reading this entry...




Saturday, January 12, 2013

Saturday Blues

Assalamualaikum...

Aik saturday kan keje half day takkan nak blues blues jugak...
Bukan ker kebiasaan nyer just monday jek yang blues....Ermmm nak blues
nih bukan kira hari ....Bila bila pun kalau aku rase nak blues ada 
korang kesah ? Suker aku lar kan...kah kah kah....

Sebenar nyer my blog nih yang buat kan aku blues sangat....Dah la si owner
cam tak berapa nak geti godeh sana godeh sini buley dia bikin hal tak mo
lekat lekat pica pulak....Kang lain yang aku godeh lain yang jadik ....
Haru biru blog aku jadik nyer..Aler macam lar banyak & cantik sangat pica
 yang nak di tepek kasi orang tengok....Orang yang tak mo tengok tuh
 tak pe lar nih bagi orang yang nak tengok ajer....(hihihi...ayat nak sedap kan ati sendiri)....

Errrr camne ek....Apa yang camne nyer....buat lar belajar sendiri sebab
memang dah tau kan tak de orang yang buley hulur kan bantuan idea 
how to kasi cantek & kasi pica pica buley melekat semula kat sini...
Hoccay..Dengan perasaan sedikit (sikit je tak banyak pon) hampa ...Puan owner 
nak undur kan diri...Anyway selamat berhujung minggu buat semua...

Wassallam - thank you for reading this entry yang merepek merapu nih...LOL..


Friday, January 11, 2013

Birthday 2012 - From SEASON With Love..

Assalamualaikum...

Our family birthday 2012 bermula dengan...
Sebenarnyer bukan just 2012 tapi setiap tahun pun memang ini lar
carta dan hari hari nyer yang we all mesti sambut...Yang lain lain tuh
tengok pada keadaan lar...

 

 
Danish on January...
 
 
Papa also on January...

 
Daniel is on March tapi nape aku tak de snap besday cake dia ek??
Oh my Gucci...Sorry son....


Besday cake Qawish oso tak dak...Ada pica tapi tak dak
masuk dalam ini blog...Mama luper ke haper ke ntah lar...
Yang pasti memang carik carik tak dak pica dia kat sini...
 
Princess is on September...Actually masa genap umur she 2tahun
my MIL meninggal dunia....So dia berkongsi tarikh dengan 
kepergian MIL....Happy besday for U Princess & Innalillah
buat Ibu mertua ku...



Ryan is on October...



Dan penutup bulan besday sape lagi kalau bukan
Cik Puan Mama...

Harapan aku semoga dapat lagi kita berjumpa di besday
besday tahun ini dan dapat kita makan makan cake
bersama walaupun papa tak berapa suker makan
cake tapi kene paksa jugak yea...

Hoccay..

Wassallam...

Thank you for reading this entry..

Wednesday, January 09, 2013

Apabila Jay Bee Di Landa Jammed....

Assalamualaikum...
 
Nak Citer sikit pasal semalam...sikit jer...
 Masuk nih dah 2 kali aku citer benda alah nih...
 
Semalam time aku balik kerja macam biasa la
sini sinun jammed...Tapi kali nih jammed dia memang
macam tak boleh blah gitew...Pusing sana jammed pusing sini
jammed..pendek kata memang dah tak boleh nak pusing mana lagi dah..

Dari ofis pukul 6.00pm - masuk Pasir Gudang Highway..pergh dia
punyer jammed...Aku rase kalau orang nak beranak memang
dah terberanak dalam keter dah...Pastu aku masuk Highway
Utara Selatan jammed jugak...Masuk haighway Kempas pun
jammed....Fuhhhh kebas montot mak dowh...
Pukul 7.45pm aku sampai rumah MEM...Berapa punyer
lama dahhhhhhh...

Dah sampai rumah MEM dok berborak lagi , dok
makan makan lagi....Last last sampai rumah aku dah nak dekat
pukul 10.00pm...Datang angin malas nak membasuh sebab dah malam..
hehehe alasan tak boleh blah seyh...
 Just meng'iron' baju baju skool je lar...

Aku rase pihak pihak yang berwajib tu harus lar menaik taraf sikit
jalan jalan yang kebiasaan nyer jammed....Tak de lar
pengguna pengguna jalan raya nih mengeluh terutama aku...

Pesal blog aku nih tak boleh nak upload pica nih...adoyaiiiiii....

So citer citer tanpa gambar saja lar ye untuk beberapa ketika nih
sehingga ianyer di baik pulih....

Wassallam...

Thank you for reading this entry!!
 
 


Friday, January 04, 2013

Masih Seperti Semalam

Assalamualaikum...
 
Bertemu lagi kita di pagi jumaat yang penuh cabaran bagi aku..
 
Sebenar nyer tak berapa nak mencabar sangat lar tapi
ada lar tercabar sikit...Mak aik cakap putar belit der...
Sebenar nyer tercabar ke tak nih..???
 
Ada lar sikit cabaran time hantar ryan pergi skool pagi tadi...
Dalam keter lagi dah muncung yang cam boleh sangkut hanger...
Aku suruh dia senyum sikit...Pastu terus dia cakap x mo skool...
Haaaaaa....No no no...Please don't make trouble pagi ni ye darling...
 
Tapi aku hantar jugak lar dia ke skool...Air mata dah nak
gugur dah...Cepat aku kasi pujuk dia & the same time
teacher dia terus amik dia bawak masuk class & terus
tutup pintu...Lega aku tak yah nak pujuk pujuk bagai...
 
Cuma bese lar hati seorang ibu kan mana sanggup
nak biar kan anak dia macam tuh...Sedih woooo...
 
Ntah sampai bila lar agak nyer dia nak cool macam
abang abang & kakak dia ek....Tunggu je lar..
In sha ALLAh masa nyer akan tiba...Bersabar la wahai hati...
(pujuk diri sendiri lagi)..
 
Sambil sambil tu moh kita layan dulu lagu ni...Lagu lama
yang menjadi kegilaan aku satu ketika dulu...
 

 
Wind Of Change....
 
Wassalam!!
 
Thank you for reading this entry!!
 
 


Thursday, January 03, 2013

Cerita Cerita Awal Persekolahan...

Assalamualaikum...
 
Selamat tahun baru buat semua....Semoga di tahun ini akan
lebih baik dan di berkati dari tahun tahun sebelum nyer...
(eceh ceh dah masuk hari ke-tiga baru nak wish...apa lar)....
Puan rumah bz lar dengan urusan urusan yang tak pernah
nak habis....Kih kih kih...
 
Sehari dua ni ramai geng geng fbian's yang story about
anak anak depa yang 1st day skool ...So aku pun nak citer
jugak lar...Tapi aku citer kat sini jek lar tak mo citer kat Fb
ramai yang tengok & baca...Segannnnnn...
 
1hb aritu aku cuti sebab kene bayar fees skool agama & tadika..
Bayar fees sekolah tadika cepat je cam tak sampai 15minit kot
dah siap....Yang buang masa aku nih kat sekolah agama...
Mak aih sampai tertidur tidur Ryan menunggu punyer lar lama
dowh bayang kan lar aku sampai situ pukul 9.30pagi pukul
1lbh petang baru siap bayar untuk 3 orang anak aku tue...
Lama ke tak lama lar kan....Aku pun dah sangap ntah dah
berapa kali dah...Macam nak amik report card pulak dia punyer
 jenuh nak menunggu...
 
1st day skool...
Hantar abang abang & kakak macam biasa...Hantar terus jalan
tak de tunggu tunggu...Aler dah besar dah pun kan bukan baru 1st
time masuk alam persekolahan...
Pastu hantar Ryan pulak...Ha yang ni aku ada lama sikit sebab
ni baru betul betul 1st time sekolah ...Nampak gaya ok tak de masalah
so aku pun jalan lar sebab aku tak amik cuti...
 
Malam balik amik kau...Abang & kakak banyak homework...
Haish baru 1st day dah banyak homework..Tak macam dulu dulu
aku sekolah agak agak dah sebulan kot baru ada homework...
Dulu & sekarang mana sama kan....
 
2nd day skool....
Macam semalam hantar yang besar besar pastu baru hantar
Ryan...Hari ni Ryan ber problema lar pulak...Sebenar nyer
dia memang dari 1st day skool tak sihat...Pastu tadi dah sampai
skool nak bukak kasut je terus uwekkkkkkkk...
Mak aih camner nih....Aku bawak dia masuk toilet bersih kan
baju n seluar dia then dia pun mula lar nak cry...Aduhhhhh
ni yang malas nih.....Dia suruh aku tunggu dekat luar...
Oh my gucci!! tak boleh sayang mama nak work....Hati mama pun dah
cair tengok anak cry...At last aku jalan je lar sebelum keadaan
 bertambah parah...Sebelum nih cuma tengok anak orang lain je yang
 cry cry dia hari 1st day skool....La ni kene kat diri sendiri tu yang macam
tak tau nak buat apa..
 
 
Sayang mama , tak mo cry cry tau..Petang nanti mama balik
mama timang awak tinggi tinggi yea...(ceh ceh macam kuat
sangat nak kasi timang itu budak)...
 
Hoccay...
 
Wassalam
 
Thank  you for reading this entry!!