Saturday, December 31, 2011

Penutup Tirai 2011

Salam pagi Sabtu ...

Hari ni adalah hari terakhir dalam bulan Dec dan juga menjadi
tarikh penutup bagi tahun 2011....
Maka bertambah la satu lagi angka usia me....
Tua dah.......Kih Kih Kih......

Banyak kenangan suka duka yang me lalui sepanjang 2011 ni...
Mana yang suka tu kalau me ingat ingatkan balik akan buat me tersenyum
sorang sorang sampai ke telinga..
Dan mana yang duka tu me jadi kan kenangan pahit sepanjang hidup me..
Me harap tahun tahun yang akan datang tak de la lagi kehidupan yang duka dan pahit tu..
Me nak sume nye kehidupan yang suka suka jek...He He He...
Insyaallah !!!
Kita hanya mampu merancang tapi Tuhan yang tentu kan...

So apa azam tahun baru me ek...???
Banyak tau..tak yah lah nak list panjang lebar kat sini ek....
Cukup la sekadar me cakap me nak menjadi Someone yang lebih baik dari tahun tahun
sudah....
Eh jap jap...tapi bukan makna nya selama ni me tak baik tau...
Just nak jadik yang lebih lebih lebih baik lagik...

Insyaalah...Amin...

Thursday, December 29, 2011

My Dinner Last Nite

Macam dah bohsan makan nasik je hari hari sampai dah tak tau
nak makan apa lagi dah...
Nak makan fastfood kang hubby pulak yang macam bohsan....

So terpikir pulak la nak buat 'sesuatu' yang dah lama me beli tapi
tak di buat buat tu...

Taraaaaaa!!!!!!


Ha ni la ghupe nye yang me nak buat sesangat tu...
Masakan yang sangat sangat simple tapi makan bertahun me nak
membuat nye...

Semalam me buat sikit je sepinggan...buat banyak banyak kang
takut tak de yang nak makan pulak since semalam hubby pun tak de
pegi main badminton...

Tak sangka pulak Ryan pun suka makan...
Jadik nye we berkongsi la makan sepinggan ni...
So next time me nak kene rajin lagi la masak masakan yang simple dimple ini ..



Wednesday, December 28, 2011

Ombak Rindu

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku…

uuu…uuu..


Anak anak me suka bangat dengan lagu ni...
Tiap kali naik keter kalau dengar ini lagu kompom mereka mereka akan
nyanyi...Yang si kecik Ryan pun dengar muzik awal nye pun dia dah tau
lagu apa...So samada betul ke tak lirik nye..dia main bantai
nyanyi jek...

So layan je la yek..........

Tuesday, December 27, 2011

Jalan Jalan Makan Angin

On Christmas hari tu me pegi Melaka...Beraya umah member...
Actually me ikut jek abang ipar me jalan n kebetulan me pun kenal jugak dengan
tuan punye rumah...maka me pun masuk jugak la beraya...

Mula mula segan jugak sebab dah lama me tak jumpa ...
Tapi dah bual bual dah makan makan jadik nye dah ilang dah segan me tu...
(berapa banyak dah la) kih kih kih...

Lepas tu we pun terus kan perjalanan ke PD...
Sebab memang tujuan asal nye nak ke PD mandi manda...
Sampai ke PD dah malam..Nasib baik ada apartment kosong kalau tak
mau nye tido dalam keter jek...

Dan nasib baik Adik Awish pun tak buat ragam bagai...
Just nangis nak tido n susu tu biasa la...
Sebab kata orang ..baby ni kalau pegi ke sesuatu tempat kekadang
menangis sebab maybe ternampak kan 'benda itu'...
Alhamdulillah dia ok ok jek..

Tapi ingat kan dia ok me pun dah ok...
Ermmm...Yang besar pulak buat me tak ok...
Macam macam kerenah..merengek rengek bagai...nak itu nak ini...
Tak dapat mula la nak menangis mengalah kan baby kecik...
Penat me n hubby nak melayan...

Inilah benda alah yang dia nak naik sangat...
Dia kata mama duduk belakang..adik duduk depan...
Hehehe..
Tak dapat naik bawak ke laut...Dapat amik gambor jek pun jadik la...
Tapi tak jadik jugak...tetap merengek nak di bawak benda alah itu
ke laut...
Kanak kanak yang kesukaan dapat mandi di tengah tengah
hari yang panas....
Kanak kanak yang keletihan , kepanasan , kengantok kan
menunggu abang abang n kakak bersuka ria mandi manda....

Otw balik ke JB...adalah salah satu keter yang sama sama berjalan ngan me ni
rosak...nasib tak berapa serious rosak nye...kira kan boleh lagi begerak la
sampai ke JB...
Sempat berposing sementara nak tunggu keter itu siap di pomen...

Lobe La Gujek...

Time cabut no.tu kan me asik asik la dapat no. yang sama walau pun
dah 3x we all cabut...
Apasal 3x..??? Sebab nya ada yang cabut n dapat sendiri punye present
so tak mo la kan..Cabut lagik dan lagik dan lagik...

Cukup 3x so maka masing masing pun ok dengan no.yang mereka mereka dapat itu...
Cuma me jek...Cam tak berapa nak hoccay jek dengan gift yang me dapat
sebab musabab nye cam barang yang dah di pakai kat umah pastu
 di sampul semula di jadik kan Christmas gift...
Tak berbaloi la kan...

Tak berbaloi tapi me amik jugak la...
Dan sudah nye me letak jek dalam keter malas nak bawak masuk umah n pakai...
Bak kata pepatah :
Berat mata memandang , berat lagik hati nak menerima...
Tu ayat me ajek..

So malas la jugak me nak menepek gift apa yang me dapat tu...
Buat pedih jek mata me nih...

Saturday, December 24, 2011

Christmas Celebration...

Actually bukan la me nak menyambut Christmas
yang macam orang orang putih tu sambut ..
Jangan salah faham ye...
Tapi we kan 1 Malaysia so apa pun perayaan yang ada tetap we rai kan
cuma nak tengok gaya n cara macamana we rai kan jek...

As kat ofis me ni..mmg every year we celebrate this perayaan
but
just tukar tukar present jek...
Tidak la nak hang out kat luar tu yek...

Jenuh jugak me apa barang yang nak di beli...
Sebab pada mata me cantek tapi tak tau la pada mata mereka mereka itu ...

Dan akhirnya dapat jugak me carik apa barang yang di carik ...
Kih Kih Kih...

So tunggu kan next hapdate hoccay...

Thursday, December 22, 2011

Jiwang 80 / 90an

                                         Lagu kenangan yang mengusik jiwa....
                            Peh.. jiwang berkarat sey di petang petang hari yang ujan ni...
                                                    
                                                             Layannnnnzzzzzzzzzzz....  
                                                       





Wednesday, December 21, 2011

3 Kata

Hanya 3 kata sahaja , cukup besar maksud nya.....

Wo ai ni ,
I love you ,
 Aku cinta pada mu...
Tiga kata paling bermakna , Tapi jarang di dengar..
Naan unnai kathalikaraen ,
 Saranghaeyo ,
 Aishiteru ,
Tiga kata paling menyentuh , tapi jarang nya di sebut ....

Mungkin kah kerna kita dah terlalu selesa ,
keintiman seolah semakin hambar ,
Dari gerak gaya ,
Hingga ke tutur kata ,
Tak menggambar kan cinta......

Wo ai ni ,
I love you ,
Aku cinta pada mu ,
Tiga kata paling bermakna , tapi jarang nya di dengar...
Naan unnai kathalikaraen ,
Saranghaeyo ,
Aishiteru ,
Tiga kata paling menyentuh , tapi jarang nya di sebut ..

Kata kan cinta cinta kamu
Kata kan cinta cinta
Walaupun kita saling
Sayang satu sama lain
Tapi kenapa sukar meluah kan rasa
Beri kan mereka tahu
Andai hari esok
Di takdir kan berpisah.....

Dalam kesibukan
Kita seringkali mula hilang kemesraan
Dengan mereka di sisi
Tak rasa bersyukur
Tak rasa berbangga
Mempunyai bahu setia untuk kita bersandar
Pejamkan matamu
Lihat lah di hati ku
Semua kasih terhimpun
Di biar kan terkurung
Jadi keluar kan
Sekarang luah kan....

Kata kan cinta cinta kamu
Kata kan cinta cinta (aku cinta padamu)

Wo ai ni...I Love You....!!!!


Tweet Tweet again !!!!

Hari ni me dapat lagi 1 parcel nun jauh dari Sis Zila...
Thanks Sis..nice jeans..
Kompom anak dara me suka ...

....................................................................

Hari ni me masuk kerja lambat lagik..
Nak di ikut kan bulan ni just sehari jek yang me datang awal...
Tu pun 'ter'awal..hehehe
Selebih nye semua menunjukkan red kale di tumb print me itu...Haish!!!!
Nak tunggu MD me sound kot baru me 'meng'awal kan diri datang ke opis ni ...

Dah la we lambat..Nak hantar Daniel & the geng pergi main bola la pulak..
Pagi ni diaorang ada game..Ntah lawan ngan team mana ntah...
We follow jek la..Dah itu hobby dia kan ..

Cita cita nak jadik International Footballer..
So dari sekarang la we support minat dia tu...
Sok sok lusa kalau dah berubah ke lain pulak tu tak tau la kan...
Tunggu dah lihat saja la ...


Tuesday, December 20, 2011

Tweet Tweet !!

Barang yang di tunggu tunggu telah pun me terima..
Me tengok ok ok jugak condition nya ..
Lenkali boleh la me cuci cuci mata n order lagik..
Thanks to Nurmaizah for the parcel ..

..............................................................

Gedebak gedebuk kejap jek dah nak ujung ujung bulan dec yek..
Persiapan sekolah dah hampir siap...Just buku je belum
me beli lagik..

Jom check list :-
Daniel - just kemeja kuning & baju sekolah gama
Princess - just kurung kuning
Danish - just baju sekolah gama
Kira kan hampir done jugak lah kan..

Bila la ek nak pegi cuci mata carik lagi baju baju gal & boys...


Wednesday, December 14, 2011

Kemalasan Yang Terlampau ...

Yoyoyoyo...Siapa kah gerangan nya yang sedang di landa angin kemalasan
yang terlampau itu ..
Siapa lagi kalau bukan me ni.....ngeh ngeh ngeh !!!!

Dari bulan lepas lagi tau me kepingin sangat nak masak 'sesuatu itu' sendiri ...
Bahan sudah di beli ..
Hari yang me kepingin sesangat itu , balik je dari work  me terus heret En.hubby pegi beli
bahan bahan nye ..Konon nye sampai rumah tu terus la me nak buat ..

Tapi..hmmm hampeh..
Sampai sekarang bahan bahan 'sesuatu itu' masih lagik tidak terusik ..
Masih lagik dok elok jek dalam sampul n beg plastic ye ...
Sudah nye ke kedai luar jugak me makan...
Hangat hangat ---- ayam jek me ni kan..

Dekat office pulak..

Punye lah menimbun dah macam gunung..
Bukan bukit , sebab kalau bukit dia rendah sikit..Ni gunung ye...
Melambak melambak atas meja me dengan segala macam paper paper yang mana
nak di key-in , yang mana nak di filling ...
Sume nye me letak tepi..Tak mo tengok ...

Dah la penuh dengan segala macam paper paper..
Semikut semikut pun tak ketinggalan jugak ye..Nak jugak menghiasi
meja me yang dah sedia bersepah ini ...
Sebab ia nya sama penting dengan segala macam paper paper itu ...
Sambil buat kerja yang tak siap siap ni sambil mulut pun tak henti henti
buat kerja pengunyahan...kih kih kih..
Berat badan pun dah naik..Sama naik dengan tahap kemalasan me...

Susah betul kalau dah di landa angin 'M' ni...
Sume kerja terbengkalai..
Baru padan ngan muka me..

Friday, December 09, 2011

Sangat sangat nak tau ke nak tau sangat sangat......

Perbualan antara si anak dengan si ayah ...

2 Hari lepas...

Anak : Pa ! Plat keter yang start dengan huruf 'M' dari mana ?
Ayah : M for Melaka
Anak : ooo..kalau 'W' ?
Ayah : w for Wilayah
Anak : Kalau K ?
Ayah : K for Kedah
Anak : Kalau 'R' ?
Ayah : R for Perlis.................

Sehari Kemudian ......

Anak : Pa ! Kalau plat keter start dengan huruf 'M' dari mana ?
Ayah : M for Melaka
Anak : Kalau 'K' ?
Ayah : K for Kedah
Anak : Kalau 'R' ?
Ayah : R for Perlis ..............

Hari ini (masih dengan soklan yang sama)...

Anak : Pa ! Kalau Plat keter start dengan 'W' dari mana ?
Ibu : Awak ni asik asik tanye the same soklan jek...
Tak ingat ingat lagik ker ?
tanye sekali dah la...
Anak : ?????????


Babap kang baru tau....

Thursday, December 08, 2011

Dearest Fwens....

December......

Bulan yang sungguh ramai member member
me yang akan celebrate besday ye..

So pada Ienna , Liza , Zura , Ekinhamid , Sal , izah..
Ni tak termasuk lagi geng geng amoi yang kat opis ni lagik...
Ramai benor nanti nak tulis nama nama dioarg...
Samada dah belated atau belum belated
"happy besday"..
Moga hidup kalian di rahmati Nya selalu ...

Amin...

Monday, December 05, 2011

Monday Yang Blues...

Pagi ni we kuar rumah cepat sikit dari biasa...
kanak kanak tu pun tak banyak kerenah.. kalau tak.. Dah la we lambat
pastu nak melayan kerenah mana yang nak pakai suar panjang la...
Mana yang nak pakai baju sejuk walaupun cuaca tak berapa nak sejuk...

So sampai rumah MEM pun sedang elok jek masa nya...
Dan me budget boleh la we sampai ofis sebelum atau tepat jam 9am...
Tapi sangkaan me melesit sama sekali...

Malang memang tidak berbau sebab kalau malang itu berbau tentunya
tak akan wujud nya words malang itu kan..
Sentiasa lucky jek....

Daniel boleh 'ter'lock pintu keter dengan kunci yang masih tertinggal
 lagik kat dalam....
Adooiiii ai...
Hubster pun apalagi..hangin la satu badan...
Siap nak pegi kedai kunci dan nak suruh apek kedai kunci tolong settle kan..

Lucky ada satu budak ni...
(budak tak budak la...dah besar jugak la)..
(Berapa banyak La daaaaa .)
Tolong hubster..Bukak pakai dawai..
Cungkil sana cungkil sini...
TUP...dah terbukak kunci nya...
45 minit jugak diaorang buat keje cungkil mencungkil ni...

Me tengok muka Danial cam dah lega  sebab keter dah boleh bukak
dan mama n papa dah boleh pegi keje...
Kesian jugak me tengok dia kene marah dengan hubster ...

Saturday, December 03, 2011

Aktiviti Hujung Minggu.....

Wohoooo !!! Sudah hari sabtu...

Dan semestinya hujung minggu ni la time me nak mengemas rumah ...
Bersih kan segala habuk yang dah bersarang kat ceruk ceruk sudut ...
Membasuh segala macam selimut , cadar n towel..
Bersilat kat dapur menyedia kan breakfast...
(bersilat la sangat konon nya)....
Mmmm breakfast je ke...??? Lunch n dinner..??
Kalau rajin me bersilat la lagi menyedia kan lunch n dinner...
Itu pun kalau rajin ye...ngeh ngeh ngeh..

Dan hopefully 2 hari ni tidak lah hujan ye...
Sebab kalau hujan maka akan terbantut la segala aktiviti aktiviti me yang
sedang beratur menunggu giliran kat rumah itu ...

Tapi yang paling penting dan utama yang menyumbang untuk me rase
suke sangat waktu hujung minggu ialah....
Me dapat meluang kan masa bersama
"kesayangan' me....
Itu la yang paling penting sekali ....


Thursday, December 01, 2011

Salam Perkenalan


Hari ni  Dec 1st...genap usia perkenalan me dengan hubster 13 Tahun ...

Ingat lagi time tu..Me nak balik keje..me lalu depan office dia..
Time nak lintas jalan tu..adalah dia tegur tegur me...
"nama sapa...tinggal kat mana...umur berapa...bla bla bla bla..."
(tanya mengalah kan reporter CNN)...

Since hari tu dia asyik jek carik carik me kat office...
Merisik kabar me dari officemate..Me pun cam ala ala malas nak layan..
Tapi tengok dia cam sincere jek kan..siap boleh jumpa my parents
lagik ..
Dia cakap kat my parents dia nak hantar wakil merisik me...
Dushhhh!!!!
Biar betul mamat ni...

Tapi memang betul pun...tak lama tu family dia datang
merisik me & follow by engagement sebulan lepas tu..
Wah..Me dah jadik tunangan orang tau...
Tak boleh nak kuar kuar ikut suka lagik....ngeh ngeh ngeh....

After one n half year pulak we di satu kan....
Dan bermula la episode baru dalam hidup we selepas lahirnya
Esma Daniel ,Esza Farhannah,Esma Danish,Esma Darien & Esma Darwish...
Ramai dah...ramai ramai tu terselit la sorang princess...
Boleh la dari langsung tak de princess...

Me harap berkekalan hingga hujung nyawa...
Amin...

B , tak de present ke...????





Wednesday, November 30, 2011

SaYe...

Hari ni genap usia saya 4 bulan....Semalam saya pergi klinik
untuk cek-up...Berat saya 6.4kg..Naik sikit jek dari bulan lepas ..
Kira ok la kan dari tak naik...


Sekarang saya tak berapa sihat...batuk n selesema..
Semalam mama saya mintak ubat kat klinik tu...
Tapi nurse kat klinik tu kata...
'kat sini tak de ubat untuk baby , cuma ada ubat demam jek'
boleh gitu ???
Dia suruh mama saya pegi hospital untuk ambik ubat...
Macam macam kan....haish !!!!

Monday, November 28, 2011

Aku dan kesayangan ku....

Pagi tadi me antar anak anak me kat rumah MOM...
Tapi MOM tak de..So me tinggal kan anak anak kat adik me ...

Time me nak pergi tu..Me tengok Adik Awish & Adik Awish pun
tengok me...
Sayu pulak di hati ini...(tersyahdu la pulak pepagi ni hehehe)...
Me rasa kalau dia dah pandai cakap..
sure dia cakap nak ikut me...
Me pun cam sayang jek nak tinggal kan diaorang  tadi
specially Adik Awish...
Yang lenlain tu pun me sayang jugak but since diaorang
dah besar dan dah ramai kawan so kurang la sikit kesiannya...

Petang nanti mama balik...
Mama kasi timang tinggi tinggi lagik ye....
Tunggu tau !!!!!

Sayang kamu....


Friday, November 25, 2011

Aku Stacy vs Aku Hannah

Lalalalalalala...........
Contest ni dah berlangsung minggu lepas lagi tapi lambat
sikit me menghapdet kan nya...
Tapi belum basi lagi citer ni...cuma lambat sikit jek lagi basi la tu ....
hehehehehe...

Balik balik jek terus dia bagitau me yang dia masuk contest karaok
& nak nyanyi lagi alia (ntah apa tajuk...me tak ingat sudah..)

Me & hubster pun melayan la pegi carik kan cd yang princess
suruh carik kan tu..
Dua tiga kedai me masuk..tapi semua cakap tu lagu baru belum ada cd lagik...
Boleh gitu ..???
Princess pun apalagi....muncung jek la tak dapat cd yang di carik..
So sudah nya princess choose lagu Aku Stacy..
Ha amik kau...susah gak lagu tu...
Pica blur blur gitu sebab camera man nye tak berapa
nak bertauliah...hehehehe

Walaupun just saguhati jek tapi we bangga jugak la sebab dia berani...
Ramai tu...depan wakil YB lagik....

Fesyen Cuti Sekolah

Jeng jeng jeng.............
Ni la fesyen rambut yang dah lama di request oleh mamat yang sorang ni..
Asik pujuk pujuk & pujuk me untuk menunaikan hajat dia tu ..
Tapi time sekolah kan mana boleh buat...
Walaupun just tadika tapi dah nama nye sekolah tetap ada
undang undang...

Jadi....
Start jek cuti sekolah dia terus heret papa dia ke kedai gunting rambut...
Dan ini la hasil nya....
Tara......
Ni la fesyen yang sangat di idam kan oleh kanak kanak ini...

Kanak kanak sekarang mudah sangat terdedah dengan bermacam macam
benda..
Kalau yang baik tu alhamdulillah la..
Tapi kalau yang tak berapa nak baik tu...mak pak dia kene beringat la kan..
Anak cina makan pengat...sendiri mau ingat la kan...
Ngeeee....


Wednesday, November 23, 2011

Si baju hijau

Kiri kanan kiri kanan kiri kanan , pusing depan.....

Start dari bulan June yang lepas dengan gigih nya dia dok
berlatih setiap hari...

Dan hingga ke hari ni walau pun cuti sekolah
dah bermula dan dah berakhir pun sessi kawad kawad segala...
Tapi dia still berjalan ala ala berkawad...
Fenin kepala me tengok gelagat dia...

So layan jek la ye...
Zazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Si baju hijau sedang beri arahan....
Serious seh muka dia....
Berkawad berkawad jugak....tapi penyedih tetap....
Ngeee...

Monday, November 21, 2011

Tempat best ke tempat tak best !!!!!

Cuti sekolah dah bermula....
So sibuk jugak la kanak kanak kat rumah tu mengajak
ke sana ke mari ke sini ke sinun...

Maka me & hubster pun apa lagi...
Mem'bz' kan diri jugak la mencarik carik tempat untuk we
jenjalan tukar angin ..
Asik asik hirup angin JB jek kan...So tukar la pulak
angin Pantai Timur ke atau tempat tempat
yang sewaktu dengan nye....

Dan memandang kan we sudah ada si kecik yang semesti nya kuat tido
& kalau tido tu semesti nya nak berbuaian segala...
So maka nya percutian we itu mesti la tempat tempat yang
bersesuaian dengan situasi me...
Kalau tak harus haru biru percutian we....

So..now ni masih lagi tercarik carik , terintai intai
tempat tempat yang sesuai itu....

Saturday, November 19, 2011

Convo Day Part 2

Yang ni pulak adalah hari convo yang sebenarnya ,
berlangsung kat Dewan TNB Kempas , Johor .
Me tak pegi la pasal semalam me dah pergi kan.......
So giliran hubster la pulak yang kene take AL....ngeeeeee

Pica jauh sangat so nampak kecik je kanak kanak itu....
Masam nya muka kanak kanak ini ...mesti ada yang
tak kene kan.....

Friday, November 18, 2011

Mini Convo

Hari ni tempat anak me belajar ada berlangsung nya
Mini Convo ..So dengan semangat & gigih nya me pun pergilah kan..
Dah ujung ujung tahun ni kan memang selalu la me kene amik cuti sebab
memang ber macam macam acara yang berlangsung kat sekolah .

So hari ni ada penyampaian hadiah....
Yang paling me tak sangka tu kan...anak me adalah Pelajar Keseluruhan
Terbaik 2011...
Alahai anak mama...i'm so proud of u ...

Dekat rumah me tak nampak pun dia belajar , balik rumah
campak beg kat bilik then terus on TV...
Bukak buku pun time ada
homework jek tu pun cam orang nak tak nak jek abis kan homework yang
di beri....
Tapi hasil nye......



Piala Pelajar Keseluruhan Terbaik 2011....

Tak sia sia kawad ber ujan ber panas dapat gak adiah...


Mengetuai pelajar lain baca ikrar sekolah....



Wednesday, November 16, 2011

Kerenah

Anak me sorang sorang ada penyakit masing masing
ada yang cam batu besar dok atas kepala yang mana kalau dia cakap orang
kene ikut , cakap me ni langsung dia buat dek jek .
Ada tu yang kalau me cakap slah atau kasar sikit mula la nak sentap bagai ,
Ada yang kuat menangis ,
Bangun tido nangis , kene tinggal nangis.....
sikit sikit nak nangis...
Budak yang ada simpan baru besar atas kepala..
Semakin besar batu tu semakin "BAIK" kelaku dia...
Sampai kekadang me merajuk sendiri dengan kerenah dia .
My princess yang kuat tersentap nya..
Mentang mentang la dia sorang gegel kan..
Small matter pun nak sentap...
Boboy me yang kuat menangis mengalah kan
orang fomfuan .
& comey mama ni tak tau lagi nak describe macamana...
Hopefully tak ikut cam perangai kat atas tu ye bucuk cayang ..

Mmmmm dah ramai dah anak me ek..?
Alhamdulillah..

Luv's u all..

Tuesday, November 15, 2011

Sentap


Apabila kita berada di dalam suatu suatu tempat & keadaan
yang memerlukan partner
tak kira la besar ke kecik ke sumbangan yang di beri kan
oleh partner kita tu.....
Maka haruslah kita menghargai nya...

Berbalik pada cerita asal nya....
Me adalah seorang fwen ni yang semua kerja
dia nak pulun sorang sorang...
Tapi dalam pada dia pulun tu
ada gak soh seh soh seh yang membingitkan
telinga me ini yang sedia maklum
memang bingit dengan kelaku dia itew...

So me as dia punya work partner cam dah
ilang kesabaran sampai satu masa
tu me sound la kan kat dia
bla bla bla & bla.....
Sound pun cam sore kuar tak kuar jek...
Sebab tak nak la dia amik ati ngan yang me cakap kan...

Tapi

Tak sangka la pulak kan dia nak sentap jugak
dengan kata kata me itew...& sampai sudah ni
he nak tarik muka yang tak berapa nak hensem tu kat me...

For u fwen...sendiri mau ingat la kan.... & ada me
kesah ke u nak sentap ke nak santap ke...


Monday, November 14, 2011

Camp

Pernah kah anda dan anda pergi ke camp
time zaman sekolah dolu dolu...???
Me pun tak pernah....Ngeeee...

Pengalaman anak me yang pergi ke camp just 2hari 2malam
itu mungkin tak dapat di lupa kan ....

Malam pertama katanya kawan kawan nya ada terlihat
makhluk "lain" kat sekitar kawasan camp...

Walaupun anak me tak nampak apa apa dengan mata sendiri
tapi dari citer kengkawan yang nampak tu so
dia pun jadi takut jugak seperti yang lain ...
Pukul 3 a.m baru dapat dia lelap kan mata & bangun seawal 5 a.m
(kalau kat rumah mau nya tengahari baru bangun)....

Malam kedua ibu bapa di jemput hadir ke sekolah sebab
ada persembahan kebudayaan yang di persembah kan
sendiri oleh murid murid .....
Dan juga untuk menjemput anak anak pulang .....

Persembahan ala kadar je as cikgu diaorang pun cakap
masa latihan yang di beri terlalu singkat
dan persembahan yang di beri banyak spontan .
Tapi kira ok jugak la kan sebab mereka berani tunjuk kan
bakat di hadapan ibu bapa yang hadir...

Group anak me dapat tempat kelima baca baik baik ye tempat
kelima...(jauh tu..)
Tapi kira ok la....So i'm proud of you Daniel...
Tapi kalau result exam bagus dari yang lepas me lagi dan lagi proud...

So congrate from us !!!!

10 Zulhijjah 1432

Datang lagi.....

Tahun ni we beraya kat rumah mem. saja...

Pica pagi raya haji sebelum ke rumah mem...

Ni pun sama sebelum pergi rumah mem...
Adik awish melalak sebab nak mintak di dukung...

Di sebab kan semalam nya me baru saja selesai operation kecil kat bahagian dada
so
cam malas pulak rase nye nak ke sana ke mari......
Since En.hubby pun ok je we baraya kat rumah mem .
me pun apalagi......

Activiti me kat rumah mem adalah seperti biasa .....
makan makan , lepak lepak , makan makan n lepak lepak lagi...
tak de apa yang nak di buat ....
Adik Awish pun dapat tido dengan jaya nya
sebab ada cik buaian ....

As we pun dah kenyang dengan lepak lepak n makan makan bagai
so
petang hari baru la we balik ke rumah .


Saturday, November 12, 2011

From London With Love...


Terima kasih kepada adik ipar me

Yang ingat jugak la kan kat we ni walaupun berada jauh nun

kat negeri orang sana ..........

Stationary for Daniel , hannah & Danish.....


T-shirt (MU) for Ryan .....


T-shirt for Adik Awish......


&&& this FM for me la kan.....



Thanks again to him for all the present....

Tak dapat pegi sana
dapat barangan from there pun jadik la....



Sedap nyee.......


Suka sangat tengok baby time tido...
nampak sangat kecomelan dan ke'cute'an nya...

Pica kat atas & bawah ni masa Adik awish baru je berusia
beberapa minggu .....



Time ni me sangat sangat free dan dah tak tau nak buat apa dah kat rumah tu
sebab nye adalah me masih dalam berpantang dan me
tinggal bertiga je time siang hari sebab yang lain keluar ke sekolah .


Pica yang dalam buaian ni pulak time raya puasa yang lepas ..
Time ni adik Awish berusia sebulan...
Nak jugak beraya kan so tawakkal je la balik kampung siap pergi
negeri sembilan lagi beraya kat sana ....


We love u Mohamad Esma Darwish......


Budak Botak

Budak botak yang sorang ni kegilaan dia
adalah suka sesangat berbaju sejuk tak kira masa.........
Cuaca panas ke , cuaca yang tak berapa nak panas ke , kalau time hujan lagi la
tak pernah lekang dengan baju sejuk nya itu .

Kekadang me sampai penat nak melayan dia yang setiap kali lepas mandi mesti nak berbaju sejuk .
So , me layan je la kegilaan budak botak ini .....