Tuesday, January 28, 2014

Jammed Lagik...

 Assalamualaikum...
 
Salam ceria semua...Ceria sebab nak bercuti panjang...
Maklum lah CNY kan dah dekat....Destinasi pilihan...????
Masih dalam Malaysia jugak....Belum kesampaian lagik nak naik
flight....Redha jek lar....
 
Hari ni me nak share kejadian pagi tadi...
 
Time otw ke tempat kerja...Dari highway menuju ke P.Gdg
nak naik ke flyover highway Tebrau jammed dowh....
Ada accident tapi yang accident nya jalan sebelah yang menuju ke
Bandaraya ..Orang yang lalu kat situ slow kan keter tu yg buat jammed...
 
Kejadian berlaku depan petrol station berhadapan Aeon Tebrau..
 
Ada On Tow ada Mercedes & ada lagi satu ntah keter apa ntah..
Tak tau apa punca nya...Me lalu dah memang begini lar bentuk
setiap kenderaan...Dan yang me Nampak ada sebatang tiang lampu
dah patah 2..
 
 Mungkin keter Mercedes tu terbakar...Sebab bahagian
depan cam rentong sikit..
 
 Ada abang bomba lagik...
 
Di sebab kan jammed yang keter melintang lintang ni lar
jammed nya membawa sampai ke Tiram Uolls...
Mana geng yang duduk area Tiram tu sampai ke opis
pukul 9lbh...Amik kau lebih stengah jam lambat...
Camne kira tuh...??
 
Senang jek kira nya..Kluar rumah lagi awal dari sepatutnya
kalau terjumpa jammed yang dahsyat pun tak de lar lambat
sampai lebih stengah jam...Eh ceh ceh mak cik ni...Mentang mentang
dia sampai awal pandai lar dia cakap....Hihihi....
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!

Monday, January 27, 2014

My Model Is My Prince...

Assalamualaikum...
 
Sambung citer ahad...Jangan nak termuntah ye...
 
Tengah free ni sambil melayan perut yang sedang lapar..
 
Tadi lunch time ada orang offer nak tapau kan me tolak as pagi
dah bekpes mee hoon + telur ...Ingat boleh lar tahan sampai ke petang...
La ni dah dok lapar dah...Maybe sebab free time kot...Kepala ingat
makan makan makan ajer...Parahhhh...
 
Belek belek hp jumpa pica semalam...
 
 
 My model with boboiboy cap...
Dia sendirik pakai senget ke tepi...
Tiada arahan dari me pong...
 
 
 
 Sambil aksi lidah terkeluar...
Biasa dia ...Sape ajar tu?
 
 
Hocay ni pose normal...Letak tangan kat mulut... 
 
Time ni He dah kluar semula nak amik kiddo's pulak...
Me memang malas nak follow...Lebih suka terperap
kat rumah...
 
Almaklumlah tinggal berdua je maka me capai hp
terus suruh si model posing...
 
1 2 3 snap snap snap...
 
Bahahahahaha...
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!

Cerita Ahad Pulak...

 Assalamualaikum...
 
Dah abis citer hari sabtu ni citer hari ahad pulak...
 
Macam biasa bila kiddo's dah kluar ke skool maka tinggal me
berdua duaan je dengan Awish....Alangkah nyaman nya ...
Hehehe teruk nya me...Nyaman tu means nak buat
keje senang lar tak de time nak menyapu / mop
asik lalu lalang jek...
 
And he balik dari hantar kiddo's lebih kurang pukul 9:30am
me pun dah siap buat bekpes...Awish pun dah bangun...
Dah 90% keje rumah siap...Dia balik je me tanya...
 
Eh lambat balik ingat kan tunggu sampai Darien kluar class
pukul 12:00pm...
 
Tak de lar...G bekpes tadi jumpa member borak borak...
 
Nyempat ajer...
 
Balik je terus repair heater yang rosak...
 
Tak boleh repair ni...Nak kene beli baru...
 
Huhhh terbang lagi sang money....Hehehe...
Sekarang kan musim sejuk...Kalau pagi tu nak mandi dia
punya sejuk macam kat kampung...Kalau tak de heater mau nya
menggigil terketaq ketaq di buat nya...
 
 Me buat bekpes nasi goreng campak campak
versi me jek..
 
 
 Berkerut dahi menahan pedas...
 
Sebab dia single je pagi ni maka makan duduk diam
je ...Kalau ada geng harus tak mo duduk kat meja makan ni... 
Depan tv tu ha tempat port dia...
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!

Separuh Hari Di Skola...

 Assalamualaikum...
 
Cerita sabtu yang lepas...
 
Sepatut nya minggu tu my turn keje tapi di sebab kan parents
kene pegi skool as kene dengar ceramah for UPSR'14
maka me telah meng on leave kan diri...
 
Maka ini tahun sama seperti tahun lepas cuti tahunan me
banyak habis untuk ke skool...Tak pe lar berkorban sikit
demi anak apa salah nya...
 
Kata je pukul 8:45am - 12:00pm tapi penceramah tu berceramah
bagai non stop sudah nya pukul 1:30pm baru bersurai...
Penat tak penat lar kan dengan me bawak 2 hero tu lagi mana
yang buat perangai nak minum lar nak makan lar nak main
game lar....Adduuuhhh pening arrrr....
 
Habis ceramah ngam ngam time murid kluar skola...
So balik lar bersama Princess hati...
Sempat lar pulak snap kan...
 
Time ni memang tengah panas terik sampai mata pun cam
tak boleh nak bukak...Tapi dalam panas panas tu pun
sempat snap pica bagai...Sebab dia panas berangin tak berpeluh pun..
 
Mama doa kan Princess dapat keputusan yang cemerlang
demi masa depan yang lebih sempurna...
Aaminn..
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!

Friday, January 24, 2014

Wahai Hati Tabah Lah Engkau...

 Assalamualaikum..
 
Salam jumaat 22 Rabiulawal....
 
Pagi ni mood sangat sangat ke laut...Memasing buat hal..
 
Semalam time we all dinner kat rest.peberet...Ada lar sorang ni kawan
hubby bagitau Darien jumaat & sabtu ada training bola sepak...
Fees masuk rm20.00 & rm15.00/mth...Hocay no wonder about
fees tapi tentang training time tu...Dah tentu Friday we all kerja...
Bukan cam goment yang Friday Off...
 
So pagi tadi merengek rengek
si Darien nak pegi jugak..Puas me & he explain...
 
Nanti balik training pukul 10:00am tak de orang nak amik...
 
Suruh lar uncle Black antar kan sampai rumah...
 
Dahtu kalau dah antar sampai rumah , mana ada orang
kat rumah , semua pun pegi rumah nenek...
Mama & papa kerja...
 
Terus menangis......
 
Gerammmmm jek...
 
Dah tu si Princess pulak...Memandai plan ngan kengkawan nak
merayap ke Angsana hari ni...Lemak bertepu sangat kan...Last week
dah bagi sekali ni nak pegi lagi...Last week pegi me bagi duit kocek
rm20.00 and dia sendiri ada rm50.00 so rm70.00 lar kan...
Then hari ni me bagi rm20.00 jugak papa ntah kasi berapa
pastu nak sentap...Protes konon nya nak jugak lebih cam minggu lepas...
 
Daniel pulak bawak sport shoes...Me Tanya nak buat apa bawak
kasut tu...Malam nak main badminton kata nya...
Errrmmmm..
 
Hocay nampak tak memasing dah pandai nak buat agenda
sendiri  tanpa tanya or berbincang ngan parents dulu...
Lagak cam semua pun dah besar.....
 
Sakit pulak hati kita....(-_-)...
 
 
Cakap banyak pun tak guna jom tengok ole ole yang me dapat ni..
 
Souvenier dari seorang teman lama...Lama sangat...
27yrs sudah me kenal dia...Teman dari primary school lagik...
 
Terima kasih daun keladi teman atas ingatan souvenier aka free gift nie...
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!

Thursday, January 23, 2014

SubhALLAH...

Assalamualaikum...
 
Beberapa hari ni berbagai kisah dan kejadian yang berlaku di
sekeliling yang boleh di anggap tak boleh di terima dek akal
manusia yang waras...Tapi itu lar hakikat dan ketentuan dari Nya...
 
Rata rata wall FB asik dok bercerita tentang seorang kanak kanak
usia 2 tahun yang di rape dan di bunuh dengan kejam...Sangat sangat
kejam....Yang lebih sadis lagi mak budak tu yang jadi dalang dalam
insiden tu...Subhanallah...
 
Mana akal yang telah di beri ALLAH kepada manusia manusia ni...
 
Sedih me baca...Terus terbayang si jantung hati me kat rumah
rasa nak peluk peluk dia tak mo lepas...
 
Yang kedua nya...
 
Semalam ada kisah tentang salji turun dekat Indonesia pulak...
 
Dengan izin dari Nya memang ini semua tak de lar pelik
sebenarnya cuma terfikir apa petunjuk yang nak di sampai kan...
 
Dan dengar nya dekat Perlis pun tahap kesejukan dah sampai
ke tahap ramai yang sakit akibat terlalu sejuk..
 
Cer bayang kan macamana punya sejuk kalau dah ramai
yang sakit....
 
Wallahualam...
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!

Wednesday, January 22, 2014

Sembang Petang...

 Assalamualaikum...
 
Di mulakan dengan bismillah semoga n3 kali ni tak de
pihak yang salah anggap...Konon nya me riak ke atau sebalik nya...
 
Sungguh tidak sama sekali...Ia nya lebih kepada perasaan terharu
me as a mom sendirik tak berapa nak nampak kelebihan sang
anak berbanding orang lain...
 
Dah hampir sebulan skola bermula dan me pun dah mati kan
air untuk dia bertukar ke skola lain...Dan seharus nya me redha
dengan skola yang dia dapat sekarang nie...
 
WA salah seorang cikgu dari ex-skool Daniel 
dengan me...
 
Bukan bermakna skool yang sekarang nie tak bagus
semua skool sama je tengok murid tu sendirik nak mencorak kan
masa depan they all macamana...
 
Dan bukan me memilih sangat anak me nak skola kat mana as
result UPSR yang lepas pun tak berapa la bagus...
Itu pandangan me as a mom..
 
Tapi pandangan cikgu dia lain...Dia nampak anak me boleh pergi
jauh kalau lebih berusaha...Dan kata nya lagi...Kalau nak masuk ke
SSN tak payah bersusah payah dalam akademi pun dah boleh dapat ..
Dapat kan je la sijil sukan berpuluh puluh kompom dapat masuk...
 
So dia category kan anak me di tengah tengah antara sukan dan akademi
seimbang...Maka dia tetap berusaha untuk menempat kan anak me
kat skola cluster itewwww...Me hanya menurut perintah mana yang
baik me ikut dan seharus nya niat cikgu tu baik dan murni...
 
Cikgu...Terima kasih kerana sudi membantu..
 
Wassalam..
 
Thank you for reading this entry!!

Tuesday, January 21, 2014

Collagen Plus Vit E..

 Assalamualaikum...
 
Alhamdulillah barang yang di tunggu tunggu akhir nya telah sampai
dengan selamat nya ke tangan me hari ni...
Tq kak...
 
 
Set Collagen Plus Vit E...
 
New product in d house....
 
Me dah start pakai ni sejak dec lalu dan hasil nya memberangsang kan...
Ada lar geng yang tegur muka me dah putih bertambah putih.. 
Awwww,,,,bukan me cakap tau , me just re-write je kat sini...hihihi..
 
Yang ni my 2nd order...
 
Me dah puas pakai yang mahal , yang murah sikit dari yang mahal tu ,
yang suam suam kuku mahal pun dah...Yang ni pakai yang murah jek...
Kalau dah berkesan kenapa mesti pakai yang mahal kan..
 
Tapi pakai product ni oppss sebenar nya apa pun jugak product lar kene
berhati hati sebab sekarang banyak seller jual yang tiruan...Ni jenis
seller yang nak cepat kaya dengan mengaut keuntungan dengan
cara yang tak baik...Dan me pun ada rujuk kat page "BAHAYA BAHAN
MERCURY"...And tengok list memang ada product yang me tengah
pakai sekarang ni...Dan me pun dah rujuk dengan seller...Dia pun ada
tunjukkan antara yang tiruan dengan original....Dan Alhamdulillah
barang yang sampai ke tangan me ada lar yang original..
 
Agak agak kalau me jual product ni ada tak geng nak beli ek?
 
Kui kui kui...
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!

Monday, January 20, 2014

Happy Birthday Danish...

Assalamualaikum...
 
Tanggal 19 January tepat jam 12am me ada post kat wall FB
wish HB to my luvly son...Sape lagi kalau bukan Danish pembuka
tirai besday buat family me..
 
Ingat lagi 9 tahun lepas ....Juga tepat 12:00am lahir nya sang putera
yang memberi sinar baru dalam kehidupan kami sekeluarga...
 
Cuma me agak confused sikit tentang waktu kelahiran dia..
Betul dia mula melihat dunia tepat jam 12:00am 19 January
dan sangkaan me tarikh nya adalah 20 January sebab dah 12:00am kan..
Tapi nurse tulis detail waktu bersalin me 12:00am 19January bukan 20 January...
Me adalah Tanya geng geng lain..Tapi depa explain to me like 12:00am are
still 19 January as 12:01am baru bertukar ke tarikh baru...
Ye ker...???
 
Dan selalu me tengok waktu nak celebrate New Year or CNY or
apapun festive lar..Diaorng akan count down 10sec terakhir dan bila
jarum tepat melangkah ke angka 12 maka start la bunyi dam dam doom
yang memekak kan telinga...Kenapa tak tunggu jarum tu ke angka 1..?
Oh my confused sudahhhh....
 
Maka tak mau ribut ribut....19 ke 20 ke ianya hanya lar sekadar angka...
 
Dan sekarang anak mama dah meningkat selangkah lagi...
Dah masuk ke alam bujang pun....
 
Ready made punya tak de tempahan tempahan bagai...
Datang je tengok ada yang ni terus je besday boy choose..
 
Dia pun bercita cita nak jadi footballer jugak macam Abang Daniel
ni semua gara gara terpengaruh dengan si ex JDT tu ler 
si Farid Ramli aka cousin depa nie..
 
 
 
Tak de planning pun nak celebrate kat sini...
Invite princess kat rumah Pak Long dia terus terfikir nak
beli cake & potong kat Kg.Melayu ni...Warong peberet sepanjang
masa bagi warga Kg.Melayu...Kot lar...Sebab we all pun dah macam
terikut pulak...Asal ke sini je mesti nak lepak kat ini warung....
 
Dan untuk yang ke sekelian kali nya...
 
Selamat Hari Lahir buat MOHD ESMA DANISH aka Adik
(dah ada 2orang adik pun masih nak called adik ek..)
Belajar pandai pandai...Semoga menjadi anak yang baik
dan insan yang di segani suatu hari nanti...
 
Mama sayang adik...
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!

Thursday, January 16, 2014

U Make Me Worried Honey...

Assalamualaikum...
 
Pagi tadi kan sayu je hati me nak melangkah pegi kerja..
Knapa ntah si jantung hati me tu buat perangai...
 
Lagi malam semalam time nak tidur dia peluk peluk cium cium me..
 
Papa tanya Awish...
 
Awish sini lar tidur ngan papa...
 
Amo..Awish nak idur ngan mama...
 
Sini lar...
 
Amo....
 
Terus berlari kat me & peluk me  bagai tak mo lepas...
Me apa lagi..Lagi lar peluk dia ketat ketat...
 
Then pagi tadi time nak hantar dia kat rumah MEM...
 
Biasa nya me hantar  , salam & terus me cakap
"bye sayang mama pegi kerja nanti petang mama amik ye"..
Dia pun hocay jek...Tapi this morning...Melalak sambil peluk kaki
me tak kasi me pegi....Luluh kejap hati me...Dalam masa yang sama
MEM terus angkat & dukung dia...Hocay senyap sudah...
 
Darling , U buat mama worried tau...
 
Abang & kakak beli school bag dia pun nak beli jugak...
Tapi school bag dia isi baju & pampers...Hehehehe..
 
Awish tunggu mama balik tau...Nanti mama timang
Awish tinggi tinggi...Eh kuat ke mama nak timang Awish...
Awish je lar yang timang mama...Boleh ?
 
Hehehe...Luv u very tightly honey...
Muahahahaha 100x..
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!! 

Tuesday, January 14, 2014

Monday, January 13, 2014

Captain Philips...

Assalamualaikum...
 
Monday kan...Jangan ingat hari ni selasa ye as semalam
kiddo's skolah...For me lar...macam last week perasan hari ni Monday
is Tuesday just bcoz skool day on sunday...Ahhh ini semua poyo...
 
Semalam lepas he hantar kiddo's je around 6:45am maka
bermula lar misi mengemas segala mak nenek mak datok yang
bersepah sepanjang seminggu tak berkemas....Hanya tinggal me & si jantung
hati je so heaven sesangat buat kerja tak de orang kacau...
 
Time me bawak ampaian keluar me terbayang kan maid pulak...
Ye lar maid kan mula kerja seawal lepas subuh gitu eh cam tersama pulak...
Bukan...bukan...Saya bukan maid ye saya madam yang tak mempunyai
maid maka segala apa yang maid buat saya buat sendiri...
Miahahahaha....
 
So semalam habis segala misi mengemas me watching dvd pulak..
Watching bersama tersayang & chinta hati...
 
Captain Philips...
 
Siyes giler best movie nie...Its about the pirate yang nak merompak
kapal cargo US & dia tawan captain kapal tu lakonan Tom Hanks...
Dalam story nie kita dapat tengok how he rescued the captives....
Very the very professional...Sharp shooter...
& the ending captain ni mengalami bad trauma but after a few years
dia balik ke laut menjadi captain semula...
 
Me bagi 10 stars...
 
Tengok jangan tak tengok....
Hihihi..
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!!

Saturday, January 11, 2014

This Week Is My Turn..

Assalamualaikum...
 
Keje ek...keje lor...Our turn plak kene kerja minggu nie..
 
Semalam salah sorang turn yang cuti tu cakap cam nyindir gitu...
 
Eh besok kitaorang cuti...Ko keje ae...Apa barang kerja hari sabtu...
 
Turn by turn maaa apa ada kesah...Macam la last week bukan turn we all
cuti kan...Macam bebudak...Poyo...
 
Macam dah jadi satu kemestian plak N3 mesti nak tunjuk santapan
bekpes...Miahahahaha...
 
Just air teh o & semikut jek...Kasi dia rendam dok dalam
air tu baru mamam...Tapi kene air panas ler baru sedap...
Ingat lagi dulu time dalam pantang petang petang tu me selalu makan cenggini
ngan air milo lar air teh o cannot nanti baby kembung perut sebab teh o
kan sejuk walaupun sebenarnya air tu panas...Baby kan nyusu badan so
tak boleh makan yang macam macam..
 
Power bank gift by Standard Chartered Bank...
 
Semalam ada lar sorang mamat ni from SCB datang our ofis
& introduce CC SCB..Banyak benefit dia...Tapi me tak apply lar
as yang ada ni pun semput nak di bayar...Pakai sedap ae...
Padan muka me lar...Time pakai tak hengat time bayar mengeluh lar plak..
Apa da....
 
Semalam me cakap ngan he...Sejak budak cuti skola dah tak sama
ni banyak schedule nak kene tukar...My time betul betul pack kat rumah...
 
Then dia cakap...
 
Eh kita amik maid yang datang ngemas sminggu skali nak tak???
 
Nak nak...
 
Tapi nanti mesti maid tu asik Tanya itu ini...
Mbak ini mau letak nya di mana..
Mbak itu mau letak nya di mana...
 
Poyo tau...
 
Wassalam..
 
Thank you for reading this entry!!

Friday, January 10, 2014

Bawal Trible..

 Assalamualaikum...
 
Jumaat yang indah...Perjalanan ke ofis pun sangat indah sebab
tak jammed...Kalau tak...Jammed sampai kebas montot nak lepas kan
highway P.Gdg untuk naik ke Highway Tebrau...
 
So nak share bekpes for today...
 
Nasi goreng berlauk ayam goreng...
Ingat nak amik telur mata cam selalu tapi tengok dia baru
letak ayam goreng panas lagi baru angkat dari kuali
terus me sambar seketul....Bekpes dah macam lunch dah...
Agak agak lunch makan lagi tak nie....hehehehe....
 
Selfie today..
Me with bawal trible...Pintal ala ala Datin AJ....
Pintal je la selagi boleh pintal...Pada me hocay jek... 
 
Kalau pakai bawal AJ tak de pulak nak berpintal pintal
bagai...Main pin kiri kanan bahu jek...
Tunggu tunggu mood memintal lambat datang...
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!

Wednesday, January 08, 2014

Meeeooooowwww!!!!

 Assalamualaikum...
 
Hamboi hari ni nak tamak ae N3 sekali 3....
 
Tengah free pulun je la N3 seberapa banyak pun sok sok
kalau bz senyap dan sunyi la pulaksss...
 
Semalam we all lepak rumah BIL as he pegi tengok bola kat
Stadium Bukit Jalil....Amboiii banyak lar Bukit Jalil...Stadium
Larkin jer....As rumah BIL pun berdekatan kat situ so me suruh he
hantar me ke  rumah BIL je...
 
Rumah BIL ni banyak kucing...Asal nya kucing pendatang
pastu dah beranak penak jadi nya...
 
 
Salah sekor kucing dari berekor ekor yang sempat  gambar nya
di snap oleh Awish semalam... Dalam takut tu nak jugak dia amik
pica kucing nie...
 
Yang tak boleh blh tu Awish cakap..
 
Ma..ita awak alik uma meow ni leh tak ma...?
 
Gulp !!!
 
Tak mo la sayang...Nanti siang mama kerja tak de orang nak jaga..
Tak de orang nak mandi kan dia...Kesian dia nanti ...
Alasan yang boleh di terima dan masuk akal....
 
Ooo..Terus senyap tak bercakap pasal kucing lagi...
 
Sebenornya mama dia penakut dengan sepsis nie...
Bukan takut apa lar..Rasa cam geli gitew kalau dia dok
melesit kat kaki....Yang paling me seriau tu time kat tempat makan
tak alih alih ada kucing yang kelaparan naik atas paha tu boleh terbalik
meja di buat nya...
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!

Fashion All The Time...

 Assalamualaikum...
 
Mula kan hari anda dengan senyuman sampai ke telinga
walaupun tak nak senyum tapi kene paksa senyum jugak...
Hehehe noty me...
 
Sekarang me suka using bright kale look face more ceria
walau hakikat nya tidak...
 
TIDAK????
 
Eh itu citer 2013 tapi 2014 me nak hapy happy jek
tak mo sad sad lagi...Kalau boleh lar kan sebab kita hanya
manusia biasa hanya mampu merancang selebih nya DIA
yang menentu kan...
 
Selfie lagik hari hari mau menyelfie kan diri...
 
Hari ni me pakai bawal ala ala Aj... 
 
Semalam punya la tekun tengok tutorial Datin AJ
memintal bawal AJ ingat pagi ni nak try lar....
Dah siap pintal pintal tengok cam tak sesuwaiiii gitew
lagipun cam rengsa pun ada jugak...Tukar balik pakai
cam biasa jek...Lagi senang dan jimat masa....
Kihkihkih...
 
Maybe kalau outing ujung minggu tu sesuwaiii lar kot
nak pakai fesyen berpintal pintal tu....Kat sini pun semua chinones
diorang bukan tau apa pun...Dulu pernah sekali me pakai bawal yang
patern sikit berpintal pastu letak pin kat tepi....Ada sorang amoi ni tegur...
 
Eh Nora y U pakai tudung macam ni...?Kenapa different??
 
Ni fesyen maaaaaa.....
 
Ha kan ...Diaorang ni ala ala jakun gitew...Lain lar kalau semua pun
staff melayu...Nak bergaya macamana pun best ajer dan boleh
bertukar tukar idea memintal lagi...
 
Agak agak bila ek me boleh duduk sebumbung dengan all malay staff...
 
Tak de mana nya nak berangan...Umur dah dekat 40sen nie dah tak
laku dah kalau nak isi form....Tengok status MARRIED & 5 CHILDS
siang siang dah kene reject...
 
Kalau betul nak jugak...Kene isi form dengan he...Dah tu duduk je rumah
jaga rumah & jaga kiddo's sepanjang hari...
 
U , ada form lebih tak???
Hehehehe...
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!!

TQVM Friend...

 Assalamualaikum...
 
Selamat pagi rabu...Kejap je dah hari rabu sok khamis kiddo's
last skolah means Friday tak payah we nak kelam kabut sangat
bangun pepagi rushing nak hantar sape dulu....Ngehngehngeh...
 
Last a few months me ada kirim sorang kawan aka sedara
ni FM dari over d sea...Maklum lar nak sampai sana kluar air mata
darah pun belum tentu dapat..So mengirim je lar yang senang...
 
FM dari Egypt & Madinah - Key chain dari Egypt...
 
Terima kasih ye Sis Ema....
 
Sis Ema ni tinggal kat Yanbu so selalu jugak lar dia road tour
kat negeri negeri yang berdekatan kat sana....Dah dekat kan ...
 
Kalau me jangan kata nak ke over d seas yang naik flight tu
yang boleh sampai naik kereta pun susah....
 
Hehehehe...
 
Faham ke tak faham.....Faham faham je lar...
 
Watever...
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!

Tuesday, January 07, 2014

Xtvt Cuti Skola

Assalamualaikum...
 
Kira kan ni citer dah basi lar nie baru nak hapdet...
 
Dua minggu lepas he ada game kat Nusa Mutiara & he paksa
(ok tak ayat paksa nie...Macam kejam benor ek) me untuk ikut
sekali...Actually me memang malas aka tak kose nak mengekor
me lebih rela melingkar depan tb or buat apa yang patut kat rumah
lain lar kalau he ajak me shopping mopping ke ha yang ni tak payah
nak paksa dengan rela me tawar kan diri hehehehe...
 
Kiddo's suka aje sebab kat sana ada pool sambil tunggu papa
main bola diaorg boleh mandi manda....Yang tak suka nya me lar
kene dok menunggu...
 
Kiddo's ngan anak sedara...Kebetulan anak sedara tidur rumah
me haritu...Angkut je lar sekali...
 
Siap bawak bekal tau....Epok epok panas lagi baru goreng tue...
Ni kali ke-3 me buat epok epok...Makin urmmmpphhh...
Hehehe isi bakul angkat sendiri Nampak....
 
Awish tak mandi sama sebab time ni dia demam...
Duduk dengan me je...
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!!

Bekpes Hari Ni & AJ Batik...

 Assalamualaikum...
 
Since dah mula perskolahan & since Daniel pun dah skolah jauh
dari adik adik yang lain...Maka me & he pun kene tukar routine seharian...
Lepas hantar Daniel terus me pegi kerja...Me tak lalu highway P.Gdg lagi
tapi me lalu jalan Tampoi - Highway Kota...Perjalanan lancar no more jammed...
Untuk 2 hari ni lar esok esok tak tau lagi camane....
 
So pagi ni memang awal me sampai area Cemerlang..
Bekpes dulu ke tempat peberet he...Mak cik tu siap sound..
 
Eh pagi nya sampai hari ni..
 
Aah hantar anak skola tu yang pagi sampai...
 
Telur separuh masak & teh tarik alls...
 
 Pukul 8.16am me dah thumbprint....
 
Baru me & sorang amoi ni je yang datang maka
berselfie le me pepagi hari....
 
Melaram dengan Bawal Batik AJ.... 
 
Dulu time pakai bawal glitter me pernah cakap dah tak nak
lagi beli tudung bawal bawal ni sebab me rasa bawal glitter agak
susah sikit nak memintal nya...Tapi dengan Bawal AJ ni senang sangat
nak iron pun senang nak pakai pun senang...
 
Untuk hari ni me suka kan kale dia hijau pekat melekat
sesuai dengan baju me kale kuning tu...
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!

Monday, January 06, 2014

My Luv's...

 Assalamualaikum...
 
Since me bercuti cutian menguruskan kiddo's ke skola
last week Awish semakin rapat dengan me..Bukan selama ni
me tak rapat dengan dia tapi sekarang bertambah rapat
bagai tak boleh berenggang sampai kan tak mo dah dengan orang lain
even dengan nenek dia....Ah sudah.....
 
Sepanjang semalam we berurusan kat JPJ sepanjang tu jugak
lar dia ada bersama me....Pastu sampai rumah MEM terus dia cry cry
sebab dia ingat kan me nak tinggal kan dia kat situ sampai kan
 Kak Hannah nak ke skool pun dia nangis...Nak kak nana nak kak nana
sambil cry cry....Me apalagi dukung dia terus bagi susu popok dia atas tilam
& terus titon dengan me sengkalik titon....Punya lar penat duduk kat goment
opis & melayan kerenah Awish....Hehehehe... 
 
Kesayangan me...
 
Me selalu berbual dengan Awish...
 
Esok esok kalau mama dah tua mama dah tak larat
nak dukung or suap Awish makan...Agak agak Awish
boleh tak buat apa yang mama buat kat Awish sekarang nie..??
 
Ntah dia faham ke tak...
 
Dia jawab "leh"..
 
& one word yang paling me suka Tanya dia...
 
Awish sayang mama tak??
 
Ayang..
 
Sayang mama berapa???
 
Ayang mama anyak ali...
(sayang mama banyak sekali...)
 
Bahagia nya rasa.....
 
Luv u too baby..
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!! 

OMG !!!!

 Assalamualaikum...
 
Salam isnin 4 Rabiulawal 1435H...
 
Since dah tukar hari perskolahan bagi seluruh negeri JOHOR nie
terasa cam janggal pulak hari ni...Bukan janggal apa pun cuma
hari ahad kiddo's skolah we all cuti ...Perasan me cam harini hari
selasa pulak...Semalam lagi sedap siap me sound
kawan tu eh tak kerja ke harini...Lupa der hari ahad...Me Tanya
orang sedang kan me pun tak keje jugak semalam..
Hehehe mangkuk ayun betul...
 
Pastu semalam me & he ke JPJ...Renew license...Me punya dah
2months expired he punya next week...Dah terlanjur ahad goment
bukak maka me ajak he pegi renew sekali....Lepas hantar kiddo's
ke skool we pun ke tempat yang di tuju....
 
We sampai sana 8:15am umat manusia amik ko punya la ramai...
Kalau ramai cam kat shopping complex tu hocay lagi me boleh
bersabar tapi ni ramai dia memang giler ramai....Kerusi pun penuh
yang mana kalau dah dapat duduk jangan lar nak gatai gatai bangun
memang terus orang lain sambar ....Pukul 10:00am nombor giliran
pun dah habis...So yang datang selepas 10:00am tu tak geti geti nak balik
dulu pukul 2:00pm datang semula untuk sessi petang pulak....
 
Cer tengok angka giliran me...My turn yang ke 218 hoccay...
Di ulangi 218 umat lagi baru sampai my turn..
Siap segala urusan pukul 1:30pm...Dah macam kerja hari sabtu
pulak dah (half day)....Agak agak apa boleh me buat kalau me balik
dulu(sebab JPJ dengan rumah me tak jauh)....Macam macam der
yang boleh beres tapi me tak balik sebab hujan...Nak ke parking kereta
pun boleh tahan jauh nya...Payung tak standby so apabila tak dak
payung berjalan dalam hujan basah lar kan...Perjalanan jadi
lembab...So tahan tak tahan me rela duduk sepanjang half day kat situ...
Masa baru sampai tu tengok orang dah berduyun me Tanya he eh nak tunggu
ker ramai lar...He cakap dah sampai ni tunggu je lar minggu depan
pun sama ramai orang jugak....Sebab private employees macam we
ni memang tunggu ahad je berurusan dengan goment...
 
Tarrraaaaa siap sudah.....
 
Bercinta dowh nak menunggu siap....Lepas lepas ni tak tau lar
camna pulak prosedur dia....
 
Kluar dari JPJ pukul 1:40pm terus amik Daniel kat skolah...
Sampai sana pukul 2:15pm..Kesian dia setengah jam
menunggu we....
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!! 

Friday, January 03, 2014

Cerita Makan Lagik...

 Assalamualaikum...
 
Dari penghujung 2013 hingga la ke saat ni ofis senyap
jek...Kurang talipon berdering...Makna nya kurang bisnes la kan...
Tapi hocay lar...Senyap sunyi ker kureng berderang dering ker janji
fulus sudah dapat....Hikhikhik notty tauuuuu...
 
2hari me mencuti kan diri ingat kalau naik tu atas meja
dah serupa meja peninggalan 2-3mths....Tapi clear jek...
Alhamdulillah tak de lar serabut sangat kan...
 
Maka hari ni keja me makan makan dan makan...
 
Pagi tadi bekpes epok epok lunch mee goreng ayam tea time
semikut kering...Eh bukan semikut kering yang tawar hebeh tu ae...
Ni semikut kering yang tak berapa nak kering lar yang ada
flavour gula nenas tu...
 
Ni lar wajah semikut tu...
 
Sedap pada me lar pada uolls tak tau lagi kan...
 
So jemput makan alls...
 
Ngeh ngeh ngeh...
 
Notakaki : entry mintak pelempang nie...
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!

Smiley (^_^)...

 Assalamualaikum...
 
First day work setelah bercuti cuti an membz kan diri bersama
kiddo's....Hantar dan amik kiddo's dari skola....Suka tau
Darien kluar class je tengok mama dia terpacak depan pintu
sambil pegang shoes dia...Skola tabika kan shoes kene bukak &
letak kat rak...
 
Ingat lagi hari pertama skola aritu...Dia tak tau me nak
amik so me sampai je skola dia almost pukul 12:00pm diaorg
tengah beratur sambil baca doa nak balik...Me amik shoes dia...
Darien kluar class je terus tuju ke rak kasut pastu tengok kasut dia
tak de apalagi terus dia cakap kat kengkawan...Eh mana kasut
kita kasut kita dah hilang..Yang me terpacak kat situ sambil
pegang kasut dia  , dia tak Nampak...Hambooiii mama yang
besar gaban ni awak tak Nampak ek...
 
Pastu dia pusing ke belakang baru Nampak me...Tersipu sipu
dia malu sebab dia ingat kasut dia hilang...Terus Tanya...
"mama tak keje ke hari ni"?...
Tak sayang...Mama jadi supir untuk 2 hari nie....
 
Hehehehe...
 
 
No photo edit ye...Memang putih melepak original..
Hehehe ferasan betul ...Eh bukan saja saja ferasan tau..
Memang ada colleague me yang tegur...
"kak muka dah putih bertambah putih pakai product apa"... 
Ye ker sambil sengih sengih cam kerang busuk...
 
Putih putih jugak tapi jeragat tetap tak mo nyah dari
muka me...Boring arrrrrr....
 
Wassallam..
 
Thank you for reading this entry!!